Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Od/zvonilo...



. Od/zvonilo... .

.......

Jutros sam se probudila sa zvucima pražnjenja kontejnera sa škovacama. U rukama netom dostavljena SD-a i naslovnica: „ Splitski smetlari plaćama POMELI PROFESORE“.
...“Tajna njihova uspjeha jest u tome što se ponašaju kao da je to privatna firma(SIC!). Nekad su imali 437 zaposlenih, a danas 274 ljudi, ulagali su u opremu i štedjeli gdje su god mogli, organizirali posao tako da imaju optimalan broj ljudi i vozila, pa mogu biti i te kako konkurenti cijenama* (A, koja je to konkurencija?!-*moj kom.) . Jedan splitski smetlar zaradi (7.500, vozač kamiona 9.000 kn*) više nego policajac specijalac, medicinska sestra ili srednjoškolski profesor. Nije laž, živa je istina. Ma, zaradi on više nego mu kolega u firmi, fakultetski obrazovan referent koji radi u uredima “Čistoće”. U “Čistoći” imaju malo čudnu logiku za Hrvatsku: ono što im je osnovna djelatnost, ili kako bi se to korporativnim rječnikom reklo core biznis, plaćaju najbolje „... piše Slobodna Dalmacija.
Kakva je to poruka školarcima, njihovim roditeljima?...Ostavite se škole, fakulteta, profešure i trk za škovacama. Ako ste vičniji olovci, tipkovnici drito u stranku poput operativca u splitskoj „Čistoći“, vječitoj Ljubici Vrdoljak i ne brinite za budućnost. Od državne, javne ustanove lako ćete napraviti „privatni“ biznis. U zemljama nastalim na ovim prostorima nitko više ne pita; Končare, Štrokove, Miškoviće, Zepterovce, Rajiče, Škegre, Lukoviće, Zubake, Staniće, Čermake.., otkuda im sada investicije od 300 milijuna eura, kako je „zarađen“prvi milijun...
A, što bi pitali, kad je važnije naći odgovor na pitanje kako danas spremiti ručak gladnoj familiji.
.
Vrijeme, vreme, vrime je nove školske godine. Koji će vam to kurac?!


Post je objavljen 03.10.2013. u 08:31 sati.