Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

18. Turnir atari-goa u Folki 2013.

Knjižnica 'Ivana Brlić Mažuranić' – Folnegovićevo naselje – Zagreb
01. 10. 2013.


Ovaj puta smo igrali na dječjem odjelu. Tu je veći promet i u prolazu, zainteresirani za knjige, su i ljudi kojima je potrebna tišina. Zaigrana djeca, nenamjerno, svojom igrom ometaju takovo ozračje. Ponese ih igra, pa postanu glasni. Na nama starijima je da ih naučimo u pozitivnu razložnost mira i tišine u igri koju ih učimo. Nije to zato što tako mora biti, nego je tako bolja i kvalitetnija naša igra, i ne ometamo druge u njihovom radu, koji možemo vidjeti i kao njihovu igru. Ta, zar i čitanje knjiga nije neka vrsta igre?
I bilo je danas ovdje vrlo živo uz mnoga upozoravanja i podosta tolerancije onih koje je ta zaigranost povremeno ometala, a i učenja kako se valja vladati.
U takovu smo ozračju uspjeli odraditi i turnir.
Igrali smo atari-go na pločama 9x9.
Pogledajmo tablicu sa završnim stanjem.

Mj. Ime             Kam   1.  2.  3.  Pt SOS SSS
1. Recek Nika 10 free 2- 3+ 2 5 12
2. Medak Mirta 11 -- 1+ 5+ 2 3 11
3. Radoš Valeria 4 5= 6+ 1- 1˝ 4 14
4. Vranjković Petra 5 8+ 5= -- 1˝ 2 8
5. Turkalj Nika 8 3= 4= 2- 1 6 9
6. Pilipović Iva 7 7= 3- -- 0˝ 3 5
7. Kulić Ena 1 6= -- -- 0˝ 1 3
8. Turkalj Josipa 1 4- -- -- 0 2 2
˝ - oznaka za pola boda u tablici
Napredovanja:Ovaj puta bez njih


Lijevo je Zvonko u učiteljskom raspoloženju pokazujući zaigranost kamenčića.
Desno Mladen nadzire događanja.

I pogled na turnirsku tablicu nam nudi viđenje neobavezne zaigranosti. Bila je to neka vrsta disharmonije. Svatko je svirao svoju melodiju, po svojim željama. Nastojanje orkestriranja nije lako išlo, jer je skoro svako djete radosno radilo na svojoj ariji. Svodilo se to često na pojedinačna objašnjavanja. Igra se ipak odvijala, a mi stariji smo ipak nalazili ono dobro i pozitivno u tome. Nekako je posebno vrijedno, da djeca shvate što je dobro, jer naredbama se često stvara otpor i odustajanje. Po malo se mijenjaju, ali dolaze novi koji kreću od početka. Ako ostanu oni koji su naučili vrijednot zajedničkoga stvaranja i novi će lakše prihvaćati rad kao način učenja i napredovanja. Tako ćemo sve više ličiti na uvježbani orkestar i izvoditi lijepa djela.
Bilo je danas odlazaka, izjava kako se ne želi igrati sa određenim protivnikom i ... Nakon tri kola je bilo vidljivo da situacija nije valjana za nastavak na isti način. Zaključen je turnir.
Prešlo se na igranje slobodnih partija uz učenje igre.
Oni napredniji su spontano krenuli na velike ploče 19x19. Bila im je to priprema za subotnji turnir. Tu su se uključili upravo došli braća Kljajići.
Stigao je i Zvonko i preuzeo u nauk Nou i Robina, kojima je ovo prvo igranje ove igre. Učio ih je zarobljavati kamenčiće.
Damir je imao svestrani pristup igrajući na velikim i malim pločama.
Bilo je vrlo živo, zaigrano i povremeno glasno, ali se i ponešto dobra naučilo.
Ovdje smo ponovo za dva tjedna 15. 10. od 17 do 19:30. Sljijedeći je utorak neradni. Praznik je.

bl. Muradenu

Post je objavljen 02.10.2013. u 14:16 sati.