Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/domoljubni

Marketing

Novi porezi i nova ukidanja u RH

Izbrisani komentar sa facebook stranice Vlade jednog marljivog autora...

Za građane koji se pitaju otkuda toliki neotplativi javni dug i na što je potrošen sav novac po tom zaduženju:

1. Porezni obveznici su sanirali gotovo sve banke koje su u Hrvatskoj bankrotirale u 90-ima. okvirna cijena sanacije banaka do 2013-e: 75 milijardi kuna. Tekst iz Slobodne Dalmacije iz 2000-e godine:

http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20000513/novosti1.htm

Sabor i Vlada RH su sami odlučili da novac bankama bude uplaćen NEPOVRATNO, dakle poklonjen je novac poreznih obveznika PRIVATNIM bankama.
Kako su bankari to vratili građanima, zna svatko tko je podignuo bilo kakav kredit, a pogotovo znaju oni koji su imali kredite u stranim valutama poput švicarskog franka.

2. 2004-e godine je kradezeovska većina na prijedlog bivše premijerke a po nalogu bivšeg premijera (u zatvoru) izglasala ovaj protuustavni zakon:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/313650.html

Tko želi neka pročita, ali ukratko ovdje je svašta: povlaštene mirovine, gradnja stanova i kuća, školovanje na račun države, uvoz automobila bez plaćanja poreza i carine.
Zašto je ovaj zakon protuustavan?
Zato jer SVA prava koja su ovdje nabrojana se ostvaruju ISKLJUČIVO na štetu drugih građana RH, koji su obespravljeni poreznom presijom države i uskraćivanjem usluga koje SU PLATILI
(smanjenje mirovina, smanjenje prava po zdravstvenom osiguranju).
Ono što je također jako važno da svi građani shvate je da za provedbu tog zakona nije prethodno osigurana NITI JEDNA LIPA. Sav novac se namaknuo isključivo kreditima kod stranih i domaćih banaka.
Cijena zakona, odnosno trošak, je 11 milijardi kuna godišnje, *9 godina primjene (do sada) = 99 milijardi kuna BEZ KAMATA.
99 + 75 = 174 MILIJARDE KUNA za povlaštene i sanaciju banaka, čemu treba pribrojiti kamate i dolazimo do ugrubo 200 MILIJARDI KUNA, odnosno kompletnog vanjskog duga RH!

Sada premijer i ministar financija, odnosno Vlada traži OD VAS platite taj dug! Sami najbolje znate da li ste dobili neki novac u banci, ili stan ili kuću od države, ili auto bez poreza ili povlaštenu mirovinu.
Ako niste dobili ništa od toga, onda jednostavno plaćate taj dug za druge. AKo mislite da ste odgovorni, plaćajte. U suprotnom, ostavite državnoj birokraciji koja je sve to izglasala i provela bez referenduma neka plaća taj dug kako god zna i umije.

Izvadite sav novac iz banke, a bilo kakav račun od države proslijedite sudu uz žalbu. Dug sve i da hoćemo ionako NE MOŽEMO PLATITI. Prodaju vam bajke, jer dug države u ovom iznosu je matematički neotplativ.
Morate razumjeti da si državna birokracija samo kupuje vrijeme, s tim da si mjesec dana njihovog vremena u visokoj politici od Vas naplate 20.000 kuna ili više po glavi mjesečno.
Ovo su činjenice crno na bijelo, a sada svatko neka razmisli za sebe da li će raditi kako Vlada traži ili neće.


Post je objavljen 01.10.2013. u 13:29 sati.