Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Rođendanske torte

Tijekom dva mjeseca i nešto sitno dana što ih provedoh na lijepom plavom Jadranu najčešće su se, barem meni, ponavljale rođendanske proslave. Dobro, 'prisilne' šetnje u grad (zvane 'džonjanje') koje sam 'odrađivao' da ispunim želju moje bolje polovice bile su doduše češće, ali to se ne broji. Zato sam se svega 3 (slovima tri) put umočio u njega, mislim u lijepi plavi Jadran.

Ova godina je po proslavama bila posebno 'bogata'. Nažalost svima kojima bi moja supruga sa zadovoljstvom ispekla tortu (a ja da je ukrasim jer imam 'mirnu' ruku) nisu imali prilike i mogućnosti da u vrijeme svojih rođendana budu s nama u Biogradu. Oni koji su bili, svatko od njih je dobio tortu, poneki i dvije, koju smo svi zajedno, nakon višekratnog paljenja svjećica i puhanja u njih, slasno pojeli.

Pa evo ih redom.

Prva je bila torta za najmlađu unučicu koja je ove godine proslavila svoj prvi rođendan. Naravno ona nije znala ugasiti svijeću pa su to učinile njezine starije sestre. Kreacija baka i deda.



Druga po redu bila je torta za srednju unučicu koja je proslavila svoj osmi rođendan. Kreacija b+d.



Slijede dvije torte za mog nećaka. Jedna, s brojem 44 od čokoladnih banana, kreacija b+d, a druga je kreacija nepoznatog autora ali domaća radinost.





Odmah drugi dan na redu je bila torta nećakovog prijatelja iz Osijeka, također u kreaciji nećakinje.



Samo deset dana potom na red je došla torta malo starijeg člana društva, tj. moje malenkosti. Kreacija b+d.



Uslijedila je pauza od dva tjedna pa su na red došle dvije nove torte za rođendan suprugine prijateljice. Prva kao sladoledna torta (kreacija 'Ledo') i druga u obliku šljivinog knedla ili kako bi zagorci/međimurci rekli 'šljivovog gomboca'. Ova potonja je bila više da nasmije društvo. Svjećice su se nakrivile od topline 'gomboca' a ima ih samo četiri. Trebalo bi ih biti… – no to ćete vidjeti na posljednjoj slici.





Završetak niza čini torta za moju suprugu. Kako njezina prijateljica nije dobila 'pravu' tortu, a rođendan moje supruge bio je dan nakon njenog, na ovu smo tortu dodali i njeno ime. Naravno, svjećice su izostale jer da smo ih 'popikali' koliko bi ih trebalo biti i upalili možebitno bi se pojavili vatrogasci. A ne bi bio isključen ni nalet 'kanadera'!



Da su kojim slučajem u ova dva mjeseca bili u Biogradu ostali članovi obitelji te svi naši prijatelji i poznanici koji imaju rođendane u ova dva mjeseca broj torti bi se povećao za još njih šest. Možebitno će se to i dogoditi iduće godine, ako se slučajno netko od ovih s velikim brojevima ne preseli s obala mora u 'rajske vrtove'.

Kad ovako gledam taj popis sve mi se nekako čini da je ovakva gomila rođendana u dva ljetna mjeseca posljedica hladnih zima i dugih noći kad se dvoje zaljubljenih uzajamno griju u krevetu i rade one stvari.

P.S.
Molim kuhare – slastičare od zanata, a posebno blogera 'alexxl' da ne budu prekritični u ocjenjivanju naših rukotvorina.


Post je objavljen 08.09.2013. u 17:35 sati.