Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/montevipera

Marketing

U sjećanje na Mira (12.07.12.-06.09.13.)


Danas su Orebić i Svetog Iliju pohodili članovi obitelji i prijatelji nesretno stradalog slovenskog planinara Mira Podjeda (68). Uz suprugu Mateju mjesto pogibje posjetilo je i više planinara iz PD Ojstrica-Celje i PD Ruše-Ruše gdje je za uspomenu na kazališnog glumca, planinara i velikog ljubitelja planina i prirode postavljena spomen ploča.
Logističku pomoć su pružili članovi HGSSa Orebić i DVDa Orebić. Podsjetiti
treba na nesretnu sudbinu slovenskog planinara koji je 12.07. prošle godine pošao (ne prvi put) posjetiti njegovu omiljenu planinu sa koje se nije vratio do večernjih sati kada je supruga alarmirala HGSS i Policiju. Iste noći su pripadnici HGSS Stanice Orebić pretražili dio terena. Potraga je intezivirana kroz sljedeća tri dana kada je uz Policiju, pripadnike HGSS iz više Stanica diljem Hrvatske, DVD Orebić i Viganj i potražne pse HGSSa sudjelovao i helikopter HRZ. Naposljetku je petog dana uz velike napore po paklenoj vrućini locirano tijelo u predjelu Kabla na Sv.Iliji te spušteno u podnožje planine.
Danas su se slovenski planinari družili u Vatrogasnom domu DVDa Orebić s ljudima koji su lani u nevolji pružili svesrdnu pomoć iz čega su stvorena i nova
prijateljstva a tom prigodom su gosti uručili zahvalnice HGSS Hrvatske, HGSS Stanici Orebić i Vatrogascima.






















(Fotografije su uglavnom od slovenskih planinara)

Post je objavljen 06.09.2013. u 16:34 sati.