Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

Gallowwalkers (2012)

Obješeni (2012)



Produkcija: Boundless Pictures / Jack Bowyer Productions
Režija: Andrew Goth
Scenarij: Andrew Goth i Joanne Reay

Uloge:
Wesley Snipes (Aman)..............Kevin Howarth (Kansa)
Riley Smith as (Fabulos)...........Tanit Phoenix (Angel)

Film je izašao 27. listopada, 2012 godine (Film4 FrightFest)
Trajanje: 90 minuta

Službena stranica filma...
Foršpan filma...

SADRŽAJ:
"- Nakon što mu grupa razbojnika ubije ljubav njegova života, Aman (Snipes) odlazi u potragu za njima i ubije ih. No, u tom okršaju biva i sam ubijen, ali ga spašava njegova majka njenim magičnim moćima.
Od tog dana Aman je živ, no svako osobu koju ubije ona nanovo oživi, pa tako i banda koju je ubio iz osvete. Banditi i sami žele osvetu, pa Aman potraži pomoć kod mladog revolveraša Fabulosa (Smith) uz čiju pomoć želi dovršiti svoju osvetu za sva vremena."




RECENZIJA:
- ovaj film je primjer na koje je niske grane pao Wesley Snipes nakon što je imao problema sa ne plaćanjem poreza 2006 godine, jer ovo nije film niti C kategorije. Samom filmu je trebalo više od osam godina da se snimi. Prvo se u glavnoj ulozi trebao pojaviti Chow Yun-fat, no od toga nije na kraju ništa bilo, iako je produkcija već započela. Potom je uskočio Snipes, kojeg je porezna počela naganjati, no svejedno je uspio završiti snimanje 2010 godine. Nakon što je Snipes otišao u zatvor film je zapao u post produkcijske probleme, tako da se na nekim festivalima prikazivao od 2012, a na DVD-u je izašao 2013-te.
Dobro, neki filmovi su stvarno imali porođajne muke no ispali su fenomenalno (primjer je to "Trick 'r Treat" iz 2009), Gallowwalkers ne spada u tu skupinu. Evo i zašto:

Što valja kod filma:
- fotografija


Što ne valja kod filma:
- likovi, scenarij
- gluma i razrada radnje
- montaža
- previše kopiranja špageti vesterna
- više vestern sa zrnom nadnaravnih elemenata, nego pravi horor vestern
- lošiji horor vestern i od lošeg "The Burrowers" (2009)




Završna riječ:
- redatelj Andrew Goth je imao neku ideju da snimi horor vestern, no nije znao kako da je provede i to se dobro vidi. Ne samo da se izgubio u jako jednostavnoj klišej radnji, nego je uspio srozati i scenarij filma (bio jedan od scenarista) stvorivši jednodimenzijalne likove čiji je vokabular gori od pisanih šund vesterna. Čovjek jedva da shvati što se zapravo događa u filmu, jer je radnja zbunjujuće konfuzna.
No, najviše su me smetale česte reference na vesterne Sergia Leonea, kojih ima podosta i koje su više kopiranje određenih scena nego sama posveta pojedinim filmovima. Horor elemenata imamo na kapaljku, pa mogu reći da više prevladava vestern i to one loše vrste. Dojam popravlja čista fotografija i vestern mjuza, no to su mali zalogaji da bi zadovoljili apetit strpljive ljubitelje horor filmova C produkcije.
Jedno dobro u filmu je Wesley Snipes, koji je svoje odradio kao čovjek koji ima glumačkog iskustva. Sve ostalo je za zaborav.


Post je objavljen 01.09.2014. u 12:31 sati.