Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

"Ženska logika" po pitanju voajera?

Kako pišu domaći mediji, čini se da je jedan zadranin uvaćen kako je snimao žene kako obavljaju nuždu u WC jednog trgovačkog centra.

24sata:
Zadranin snimao žene u WC-u trgovine kako obavljaju nuždu
Večernji list:
Snimao žene u WC-u trgovačkog centra dok su obavljale nuždu

Prema onome što piše medijskim napisima o ovom događaju, navodno je jedna žena primjetila kako muškarac snima u WC-u, zapamtila dotičnog po tenisicama te prijavila zaštitaru koji ga je zadržao do dolaska policije. No nakon što je policija došla, iako je mogla tražiti kazneni progon, dotična žena je od toga (iz nekog samo njoj znanog razloga) odustala.

Naime, takvim snimanjem u WC-u dotični je prekršio kazneni zakon, članak 144. koji kaže:

Članak 144.
(1) Tko drugoga koji se nalazi u stanu ili prostoru posebno zaštićenom od pogleda* neovlašteno slikovno snimi ili takvu snimku uporabi ili učini dostupnom trećoj osobi i na taj način povrijedi njegovu privatnost, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.
(...)
(3) Kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka progoni se po prijedlogu.
(4) Snimke i posebne naprave kojima je počinjeno kazneno djelo iz ovoga članka će se oduzeti.


(*"prostor posebno zaštićen od pogleda" je svaki prostor poput WC kabine, kabine za presvlačenje, dvorišta sa visokim zidom ili živicom, isl...)

Dakle, ako je dotična već reagirala, zbog čega onda nije zatražila od policije da predloži kazneni progon dotičnoga? Na ovaj način je samo omogućila voajeru (a zna se da zbog takvih i sličnih voajera svi fotografi općenito dolaze na loš glas, op.a.) da se premjesti negdje drugdje i ponovo nekog drugog snimi, a što je navodno (prema napisima) već i činio...

Post je objavljen 03.05.2013. u 16:27 sati.