Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Je li gore fotografima ili vlasnicima oružja?

Već na samom početku jasna je stvar da će se na osobe s fotoaparatima lijepiti svi oni kojima "jako smeta fotoaparat" kako bi fotografu "zabranili snimanje", no da će se ti isti odmah micati s puta osobama koje imaju kod sebe neko oružje, iako im "smeta oružje".

Oni koji žele legalno posjedovati oružje, moraju podnijeti zahtjev za nabavku oružja, te nakon toga imaju jednu dozvolu koja vrijedi na području cijele države, a zakonom je propisano kako i kada ga smiju upotrijebiti (lov, sport ili samoobrana).

S druge strane za nabavku fotoaparata ne treba tražiti nikakve dozvole za nabavu, i slobodno ga je upotrebljavati, no svako malo se može naići na mesta gdje pojedinci ili nekakve "službene osobe" (npr. zaštitari) tvrde da je to "zabranjeno" te "treba tražiti dozvolu za snimanje". Naravno, treba li spomenuti da takve dozvole vrijede samo na području one prčije gdje se vlasnik sjetio da bi baš fotografiranje trebalo biti zabranjeno iz nekog samo njemu znanog razloga.

Kada bi se sve zbrojilo, jedan prosječni fotograf bi valjda trebao za neku prosječnu šetnju gradom nositi jedan registrator sa čitavim buntom najrazličitijih dozvola za snimanja, a koje bi služile samo za to da ih razne "službene osobe" ostave na miru, i još uvijek bi se našla neka šuša koja bi u nedostatku nekog korisnog posla kinjila svakog fotografa na kojeg naiđe, tvrdeći da je to "zabranjeno" i da "tko je njima dozvolio da slikaju" (komotno se može takvima postaviti pitanje tko im dozvolio da bilo koga prozivaju na odgovornost, i izmišljaju svoje zakone).

S druge strane, onaj tko nosi oružje, mora nositi samo jednu dozvolu. I njih legitimira samo policija.

Post je objavljen 19.07.2013. u 00:02 sati.