Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Zviždanje Premijeru



Čitam na poratlu „Dnevnik hr“:
'Tijekom održavanja javnog okupljanja povodom proslave i obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te obljetnice vojno redarstvene operacije 'Oluja' u Kninu na Trgu Ante Starčevića je oko 11:30 sati zabilježeno narušavanje javnog reda i mira od strane više osoba koje su za vrijeme govora visokih državnih dužnosnika zvižducima i vikom i galamom remetili javni red i mira', stoji u izvješću PU šibensko-kninske.
U svezi s time jedna je osoba dovedena u Policijsku postaju Knin te protiv nje slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Kninu dok se nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih počinitelja.


Zviždanje na bilo kakvim proslavama smatram nepristojnim ponašanjem, ali jeza me hvata što živim u državi u kojoj sitnu raju hapse zbog zviždanja. Da su isti ti izvikivali parole odobravanja i obožavanja nitko ih ne bi hapsio.
Kažu u PU da su narušavali javni red i mir. Koji red i mir? U ovoj državi reda nema odavno, a mir gubimo polako, ali sigurno. Kako čovjek može biti miran u državi u kojoj te hapse jer si mrko pogledao Premijera ili si mu zazviždao?!
Sigurna sam da Premijeru nije bilo ugodno doživjeti takvu reakciju građana. No da pohapsi cijeli narod i pošalje ga na Mjesec on taj osjećaj ne može oprati… i to pitanje koje ga prožidire u vlastitoj glavi… zašto je to tako?!
Zar će nas u 21. stoljeću policija tjerati da glumimo oduševljenje i obožavanje prema političarima… i sve to zato da bi se oni dobro osjećali?

Čitam te strahote i zamišljam Premijera kako kao dječak stoji uz cestu... maše zastavicom i pozdravlja druga Tita… prsa mu se nadimlju od uzbuđenja dok sluša narod kako glasno izvikuje parole obožavanja velikom vođi, a glavom mu se vrti maštarija: „I ja ću tako jednog dana! I meni će tako narod klicati!“
Upravo se razbio san jednog dječaka. I treba pohapsiti sve koji su ga iz snatrenja probudili.

Sramota!!!!



Post je objavljen 06.08.2013. u 13:54 sati.