Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/e-knjige-na-hrvatskom-jeziku

Marketing

Conn Iggulden

Conn Iggulden - Imperator 1 - Vrata Rima

Dvojica dječaka, Gaj i Marko, prolaze tradicionalno školovanje za život vojnika i vođa. Odrastaju kao braća, premda je Gaj mrzovoljni sin bogatog senatora, a Marko vragolasto dijete prostitutke. U to vrijeme republika se počinje raspadati što dovodi do njezina sloma i građanskog rata. Nastupa razdoblje previranja, kaosa, nereda i brutalnog nasilja. Nakon očeve smrti Gaj Julije odlazi u Rim k ujaku Mariju, gdje se pridružuje Četvrtoj makedonskoj legiji.
Vrata Rima prvi je roman iz serijala Imperator koji donosi nevjerojatnu priču o najvećem Rimljaninu svih vremena - Juliju Cezaru.

Conn Iggulden - Imperator 2 - Smrt kraljeva

Julije Cezar mlad je i neugledan vojnik koji se nalazi na ratnoj galiji kada je otmu gusari. Nakon što im isplate otkupninu, gusari ostave rimske zarobljenike na sjevernoj obali Afrike. Julije Cezar preuzima inicijativu i pridružuje svojoj grupi mladiće iz okolnih sela. Kreću u potragu za otmičarima koje stigne krvava osveta. Uskoro, vojni odred postaje toliko moćan da uspije ugušiti pobunu u Grčkoj, nakon čega se Cezar vraća u Rim kao heroj. No, nema vremena za odmor, gradu prijeti opasnost od pobunjenog gladijatora po imenu Spartak... Odlično isprepleteni elementi povijesnog i pustolovnog žanra u neispričanoj priči o Juliju Cezaru...

Conn Iggulden - Imperator 3 - Polje mačeva

Kocka je bačena… Julije Cezar poveo je svoje legije na sjever u veličanstvene bitke protiv galskih plemena. Njegov golem uspjeh i neobuzdana ambicija prijetnje su prijateljstvu s Markom Brutom, bratom po oružju i ratnim drugom. Premda ga je pohod na Galiju učinio herojem, njegove pobjede na bojnom polju izazvale su zavist neprijatelja. U Rimu je na vlasti trijumvirat Kras — Cezar — Pompej. Nakon Krasove smrti Pompej proglašava Cezara neprijateljem domovine. Julije Cezar vraća se i vodi svoje legije u građanski rat. Prije nego što će prijeći rijeku Rubikon, granicu između Galije i Rimskog Carstva, Brut mora odlučiti hoće li ostati uz Cezara. Treći nastavak serijala o životu Julija Cezara.

Conn Iggulden - Imperator 4 - Bogovi rata

Godina je 53. prije Krista. Nakon pobjede u Galiji Julije Cezar prelazi sa svojim okorjelim legijama rijeku Rubikon prijeteći samom Rimu. Čak je i genijalni strateg Pompej zatečen napadom i primoran napustiti grad. Uskoro će se rimske vojske sukobiti u krvavom građanskom ratu, vođene dvama najvećim generalima koji su ikada prošetali između sedam brežuljaka. Tako započinje zadnji dio briljantne sage o Juliju Cezaru u kojem je opisana njegova konačna sudbina – sudbina koju neće odlučiti legije, nego njegov prijatelj Brut i egipatska kraljica Kleopatra koja će donijeti na svijet njegova jedinoga sina...

Conn Iggulden - Imperator 5 - Krv bogova

Julija Cezara okrutno su ubili njegovi najvjerniji saveznici. I dok ovi samoprozvani liberatores, osloboditelji, traže pribježište u Senatu, opako su podcijenili ulogu jednoga čovjeka – Cezarova posinka Oktavijana kojeg će povijest pamtiti pod imenom August Cezar.
Sklopivši savezništvo sa svojim suparnikom Markom Antonijem, Oktavijan se neće zaustaviti dok ne osveti očevu smrt. Oštrica njegove mržnje usmjerena je prema Brutu, Cezarovom najvjernijem prijatelju i savezniku, a sad vođi urotnika. I dok se rimskim ulicama šire neredi, neki od „osloboditelja“ bježe iz grada, dok druge sustiže pravda mnoštva. Nijedan od njih neće umrijeti naravnom smrću – Bruta će konačna sudbina sustići na bojnom polju pokraj Filipa.



download - sve knjige:
Conn Iggulden - sve knjige

Post je objavljen 03.08.2013. u 21:40 sati.