Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Udri muški...

.

. . . . .

Udri muški...
Jutros sam se probudila drugi put u osmom mjesecu, šezdeset četvrtu godinu za redom. Neki se sretno probude prvi put u devetom. Brojčanik vremena čini svoje. Ako budem te sreće idućeg tjedna ostat će iza mene još jedna godina života. Ništa ne bih mijenjala. Tukca sve i da hoću ne mogu promjeniti. Na vrijeme odavno ne utječem. Lažem, možda bih se ipak pokušala promjeniti. Na primjer frizuru. Ofarbala bih kosu u crveno. Ala crven fesić, Nano. Crvena kosa, bilo u duši, plavo čelo. Žuta petokraka. Budi ponosna. Prava Europljanka, Hrvatica, građanka...
U Hrvatskoj nema krize. Samo kruzera ima. I luzera. Svima u Dubrovniku padaju teško turisti s kruzera. Najteže im je kada potroše manje od 70 dolara koliko normalno troše po Veneciji ili Grčkoj obali. Najradije bi im na Pilama i na istočnim vratima naplatili maltarinu i poslali ih u Međugorje. Nisu ni svjesni da im stiže spas u golfu na Srđu. Sad će kruzeristi baviti se sa 9 i 18 rapa, golfom, a na Dubrovnik će gledati s visoka, sa Srđa i mjesta Bosanka. Nikako mi nije jasan otpor građana tog grada prema „golfu“. Nemaju posla, nemaju para, a protive se investiciji, prometu i novim radnim mjestima.
Za mene tu nema logike osim osjećaja kako se radi o dvije interesne skupine. Jedne koja je uspjela u naumu da gradi i one druge koja nije uspjela. Tipična priča iz bosanske vrleti; neka komšiji crkne krava...
U Splitu ista priča, drugi ljudi. Novi gradonačelnik Baldasar kao da je sjedio na ušima kao vijećnik u prošlom sazivu Gradskog vijeća nakon buđenja iz zimskog sna na novoj dužnosti mudro je zaključio kako je nova Zapadna obala za šetnju, a ne za vezivanje brodova uz naplatu.
U inat starom gradonačelniku Kerumu i njegovom hotelu „Marjan“, branit će „životom“ i komunalnim redarima vezivanje brodova.
Neka komšiji crkne krava. Logika domoljubnih Hrvata i onih malo većih.
Jedini, komu će građani u konaćnici moći reći; HVALA! Bit će Linić.
Na žalost, neće mu biti lako.
Lako je reći; neću ovo, ne mogu to, ali uraditi TO, je najteže.
Kruzera mi mog. I mojih godina...
BTW. Mater kočara iz Podstrane iskazala je građanski neposluh. Podijelila je građanima ribu u iznosu od 20.000 kuna u znak protesta uvođenju fiskalizacije. Ozbiljni porezni obveznici u komentaru tog čina postavljaju pitanje je li riba prijavljena i tko će platiti PDV na nju. Ako smo za red, onda je red i dati državi ono što joj pripada.
Udri muški, Liniću!


Vrijeme, vreme, vrime je obstrukcije. Uz instrukcije...
.


Post je objavljen 02.08.2013. u 16:59 sati.