Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Pandanet Go European Team Championship 2012./2013. - finale

U petak i subotu 26. i 27. 7. održalo se finale ove sezone PGETC-a. Partije su igrane u Poljskoj, na istom mjestu na kojem je danas startao EGC. Pozvani su bili Rusija, Češka, Ukrajina i Mađarska kao četiri najbolje plasirane momčadi iz A lige u pretkolu odigranom na IGS-u. Reprezentacije su bile sastavljene od sljedećih igrača:
Rusija: Ilja Shikshin(7d), Alexander Dinerstein(3p), Dimitrij Surin(6d), Alexej Lazarev(6d), Alexandr Vashurov(5d)
Češka: Ondrej Šilt(6d), Jan Hora(6d), Lukas Podpera(5d), Jan Prokop(5d), Vladimir Danek(5d)
Ukrajina: Artem Kachanovskyj(7d), Bohdan Zhurakovskyj(5d), Andrij Kravec(5d), Dmytro Bogatskyy(6d)
Mađarska: Csaba Mero(6d), Pal Balogh(6d), Peter Marko(4d), Gyorgy Csizmadia(4d)

Svi su igrali protiv svih. Prvo kolo odigrano je u petak navečer, a drugo i treće u subotu. Vrijeme za razmišljanje bilo je jedan sat po igraču i kanadski byoyomi od 25 kamenova u 10 minuta. Nisam siguran kako su točno raspoređene nagrade, ali(koliko znam, možda sam u krivu) ukupni nagradni fond je 10.000 eura. Prvo je mjesto osvojila Češka, drugo Rusija, treće Ukrajina i četvrto Mađarska. Ovo je prvi puta u povijesti PGETC-a da Rusija nije osvojila prvo mjesto. Na http://pandanet-igs.com/communities/euroteamchamps možete pronaći još detalja oko turnira, ako vas zanimaju.

Ne mogu se oteti dojmu da je ovo bilo jako loše organizirano. IGS-ov client standardno je užasan i praćenje turnira tamo bilo je neizdrživo, ali to je cijena koju treba platiti za njihovo sponzorstvo. Jako me ljuti što organizatori EGC-a nisu mogli naći osmero ljudi koji bi prenosili sve partije već smo vidjeli maksimalno 3 partije odjednom. Shvaćam da to nije moguće za vrijeme glavnog turnira EGC-a, ali siguran sam da bi bilo izvedivo za PGETC, makar samo u petak. Danas je krenuo glavni turnir i možemo ga pratiti na KGS-u ili na službenoj stranici EGC-a Nadam se da će to biti bolje odrađeno.

Lovro

Post je objavljen 28.07.2013. u 10:52 sati.