Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/klokotrist

Marketing

Burt Bacharach u Rimu




Nedelju dana pre ovog koncerta, gledao sam Bacharacha u Ćebenhaunu, ali mi je sedište bilo na galeriji. Imao sam utisak da mi je sve bilo predaleko. (Iako je Bacharach bio blizu: "You are all aorund me... I feel like general Custer...!" - "WE OVE YOU!!", neko je doviknuo iz publike...) Kada sam u hotelskoj sobi na Bacharachovom sajtu video da su uglavili još tri nastupa u Italiji, odlučio sam se za ovaj rimski, taman između Blondie i Patti Smith.

...
...
Parco della Musica je multimedijalni park, sa knjižarama, galerijama, kafeima a u vreme koncerta tu je bio i festival sladoleda. U Rimu mi je postalo jasno zašto su gledaoce u Kopenhagenu počeli da puštaju tek 20-ak minuta pre koncerta. Ovde je stejdž na otvorenom, pa smo mogli da slušamo podešavanje instrumenata i vežbanje. Oni su odsvirali čitav koncert pre koncerta! Osim one jedne pesme - "Raindrops keep fallin'...", kojom završavau svaki nastup.

"I Made my baby in Rome!" --- Bacharach u euforiji.

U jednom trenutku je Bacharacha uhvatilo oduševljenje što je u Rimu pa se ispovedio. Doveo je mladu pomoćnicu da prevodi ono što će on da kaže na engleskom:: rekao je da je jedno dete začeo baš u Rimu. Devojci je bilo malo nezgodno pa nije tako prevela, ali publici se oteo uzdah jer je razumela.

...

RAINDROPS KEEP FALLIN' ON MY HEAD --- ovom pesmom se završava svaki koncert Burta Bacharacha

....
...
...
...
"I made my baby in Rome!!! - Bacharach u euforiji.

Post je objavljen 24.07.2013. u 11:14 sati.