Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Operacija "Heavy Day" - Cerna


Placenici

Unatoč ljetnom poluraspadu Plaćeničkih snaga u nekim podružnicama, naša najnovija podružnica iz Cerne poznata i kao Udruga ekstremnih sportova "Perun", organizirala je airsoft susret 20.7. Naravno, navedenom trudu u sred ljeta je trebalo dati bar moralnu potporu, pa se jedan naš tim uputio prema tamo. Krenulo se prije svitanja, a na teren stižemo kako je i predviđeno malo prije 9 sati. Opremamo se, kroniramo replike i biramo jednu od tri strane - regularne snage (plavi), pobunjenike (crveni) i plaćenike (žuti). Naravno kako to i obično biva naša četvorka ulazi u sastav Plaćenika. Dobijamo fascikle sa tri kuverte u kojima se nalaze zapovijedi za tri operacije. Prvu zadaću Plaćenici odrađuju kao dio regularnih snaga i traga se za mjestom pada zrakoplova koji je pobunjenicima trebao dovesti instruktore. Cilj je pronaći navedene CIA agente tj.instruktore i domoći se tajnih dokumenata koji isti nose. Sraz crvenih i plavo-žutih snaga bio je žestok na mjestu pada zrakoplova i zaista su nijanse odlučivale. Ginulo se nemilo na obje strane, onda je nakon sat vremena borbi prevaga lagano počela prelazit na našu stranu. Prvo smo pronašli i eliminirali jednog agenta, a zatim pronašli i dva kovčega sa tajnim dokumentima. Žurimo prema našoj bazi i prva zadaća je gotova.

Placenici

Slijedi kraći odmor i osvježenje, i već se otvaraju kuverte sa drugom zadaćom. Ovu zadaću Plaćenici napuštaju diktatora i njegove snage, te prelaze pobunjenicima. Tovarimo se u kamion te sa poligona Perun krećemo u centar Cerne. Iskrcavamo se kod mosta i nakon kraćeg snimanja lokalne TV, uskačemo u čamce i uz vesla izvodimo pravi pomorski desant 1500m niz Bosut. Prava atrakcija za lokalno stanovništvo i promocija airsofta dovukla je za nama na teren desetke mladića. Prije desanta primamo pogotke sa lijeve obale, pa se hitno iskrcavamo na desnu obalu Bosuta. Prebacujemo se na lijevu pomoću napuštenog željezničkog mosta, te sukladno zadaći pažljivo napredujemo prema bazi regularnih snaga. Neposredno pred bazom naša izvidnica susreće njihovu, dolazi do razmjene paljbe i njihovi bježe. Širimo formaciju, pokušavamo frontalno, probijamo po bokovima, gine se na obje strane, zauzimamo bunker po bunker i to je to na kraju. Težak i sparan dan nakon ovog dvostatnog angažmana izlio je iz nas litre znoja i zaista stavio na kušnju volju nekih boraca. No nema predaje bar što se Plaćenika tiče. Kraći odmor i već kreće treća zadaća.

Placenici

Iako smo ovu po scenariju trebali biti uz plave, zbog odustajanja nekih prebacuju nas opet pobunjenicima. Ovu zadaću traži se odbjegli diktator u pratnji svojih elitnih snaga. Cilj je zarobiti diktatora i pronaći njegovu aktovku sa kompromitirajućom dokumentacijom. Opet se naše snage stavljaju na kušnju. Diktator je zaglavio na otočiču u sred jezera do kojeg vodi vrlo uzak puteljak koji se relativno jednostavno pokriva paljbom iz gustiša. Ginemo ko muhe, ali ne odustajemo. Podižemo grudobran i napredujemo mic po mic. Srećom ovu zadaću imamo dva medica i polako naša upornost daje rezultate. Susret je konačno gotov nakon više od šest sati neprekidnog djelovanja. Slijedi dodijela pehara, kao i druženje uz odličan grah i besplatno piće. Sve to za kotizaciju od svega 50 hrk, privuklo je na teren po riječima organizatora blizu 100 ljudi. Posljednji borci i organizatori napuštaju poligon u večernjim satima. Hvala još jednom našoj najnovijoj Plaćeničkoj podružnici iz Cerne na tom "teškom", ali izvrsno provedenom danu kojeg mi okončavamo s domaćinima u varoši tek iza ponoći. Nakon razlaza naša trojka ostaje prespavati, budući nas je čekao još jedan Plaćenički angažman, ali o to je već neka druga priča...

Placenici


Post je objavljen 22.07.2013. u 22:53 sati.