Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

‘ZDRAVA SAM U LUDNICI. TU ME NA SILU ZATVORIO MUŽ SUDAC’



ZDRAVA U LUDNICI - SUČEVU ŽENU IZOLIRALI OD SVIH, IZ KBC-a OSIJEK JE PREBACILI U VRAPČE

Nastavlja se drama supruge moćnog suca.


Pacijentici je zabranjen kontakt s odvjetnicom i sa svojom sestrom. Oduzeli su joj mobitel pa ne znaju ni što je s njom.

Za sve je kriva njezina odvjetnica koja će za to odgovarati, a vama savjetujem da se držite podalje i da se u to ne miješate - rekao je dr. Pavo Filaković, predstojnik Klinike za psihijatriju KBC-a Osijek, novinaru Jutarnjeg na upit zbog čega je s upruga osječkog županijskog suca Ante Kvesića iz te ustanove u subotu ujutro odvezena u drugu bolnicu.

- Ne znam kamo su je odvezli. Kad sam se obratila liječnici na odjelu, odgovorila mi je da informacije može dobiti samo najuža obitelj. Meni kao njezinoj sestri, koja ju je posjećivala i jedina se brinula o njoj, to su pravo uskratili - kaže M. J., sestra sučeve supruge.

Nakon informacije objavljene u Jutarnjem listu i drugim medijima da je supruga osječkog županijskog suca prisilno smještena na Odjel psihijatrije, ondje vezana i podvrgnuta terapiji, u petak popodne ženski dio klinike bio je zatvoren za sve posjete.

- Na vratima je bio lanac i nisam mogao ući kako bih posjetio sučevu suprugu - kaže jedan njezin poznanik. - Kad sam upitao zašto, rečeno mi je da je odjel zatvoren i da dođem sutra. Gospođu sam kratko vidio kroz prozor, htio sam joj dati novine jer joj ni to nisu dopustili, no tada me bolničar grubo otjerao. Uspjela mi je samo reći kako je od predstojnika Klinike tražila papir na kojemu piše zašto se i po čijoj odluci tako s njom postupa, ali joj je on to odbio dati.

- Držali su nas zatvorene cijelo popodne u petak i tek su nas u subotu ujutro, nakon što su gospođu odvezli bolničkim kolima, pustili iz soba - rekla je pacijentica koju smo u subotu ujutro zatekli ispred zgrade Klinike.

Dežurna liječnica na odjelu kratko je rekla da joj nije dopušteno davati bilo kakve izjave. Obavijest “Poštovani, molimo pokucati na vrata!”, koja je u petak bila istaknuta, nakon što je ženski dio Klinike zatvoren, jučer je skinuta.

Odvjetnici Jasminki Biloš, kao i sestri sučeve supruge, još je u petak prijepodne zabranjen kontakt s pacijenticom. Mobitel joj je oduzet u srijedu, pa je potpuno izolirana od vanjskog svijeta.

Prema neslužbenim informacijama, supruga osječkoga županijskog suca odvezena je u Vrapče.

Kao što smo pisali, sučeva je supruga 26. lipnja dovedena na Prekršajni sud jer je to prijepodne otvorenim dlanom pljusnula svoga punoljetnog sina. Iako se dotad nije liječila na psihijatriji i nije imala nikakvu dijagnozu, prekršajna sutkinja - nakon telefonskog razgovora s liječnicima Klinike za psihijatriju - pod policijskom pratnjom poslala ju je onamo. Tamo su je vezali i dali joj lijekove koje je morala uzeti mimo svoje volje. Nakon što se dogodio incident sa sinom, sučeva supruga nije bila nasilna prema policiji, sudskim službenicima ili bilo kome od bolničkog osoblja.

Sudski vještak Berislav Pašalić je 3. srpnja pred Županijskim sudom u Osijeku izložio mišljenje o potrebi obveznog liječenja i zadržavanja u psihijatrijskoj ustanovi. No, na traženje odvjetnice Biloš dvoje zagrebačkih sudskih vještaka, dr. Jasminka Horvatić, klinička psihologinja, i primarijus dr. Ljubomir Radovančević, neurolog psihijatar, dali su specijalističko mišljenje kojim opovrgavaju potrebu prisilnog liječenja i negiraju vještačenje osječkog psihijatra i sudskog vještaka.

Kronologija prisilnog liječenja:

- 26. lipnja: Brat suca Ante Kvesića posvađao se s njegovom suprugom. Sin je stao između njih, na što ga je mati pljusnula. Policija je privela samo sučevu suprugu.

- U policijskoj postaji držali su je do 20 sati. Sutkinja Prekršajnog suda naložila je da policija ženu odvede na Kliniku za psihijatriju gdje su je vezali za krevet.

- 3. srpnja: Josip Frajlić, sudac Županijskog suda u Osijeku, na temelju iskaza sudskog vještaka Berislava Pašalića, koji je ženu proglasio opasnom za sebe i okolinu, odlučuje o nastavku prisilnog liječenja do 23. srpnja.

- Sudski vještaci iz Zagreba, dr. Jasminka Horvatić i dr. Ljubomir Radovančević, dali su specijalistički nalaz u kojemu navode da je prisilna hospitalizacija potpuno nepotrebna.

HRVATSKI UDRUGA “ŠTIT”
(Za ljudska prava)
BRANKO STOJKOVIĆ
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 15.07.2013. (nedjelja)
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 433 520
Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
092/1870486
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
http://crostojkovic1958.blog.hr
brankostojkovic152@yahoo.com

URED: Masarykova 8
http://istinazanarod.blog.hr
——————————————
1521. Članaka


Post je objavljen 15.07.2013. u 22:36 sati.