Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Partijaneri...

.

..

Partijaneri...
Jutros sam se probudila sretno. Sretno i zadovoljno kao svaka Majka kada ugleda i prepozna djetetovu sreću. Dijete mi spava s osmijehom. Djeca su nam sretna i zadovoljna. Ovih dana i noći Split je bio grad sreće. Grad mladih, grad glazbe, grad susreta partijanera Balkana, Svijeta, pučinskih otoka ali i kopna, mladosti od Athene, Tirane, Bara i Ulcinja do Portoroža.., na sjever do Trondhaima, dolje do Australije, gore malo lijevo do Amerike i Canade, Brasila, grad susreta sjevera i juga, istoka i zapada. Tisuće, milje i isto toliko hiljada mladih iz svih krajeva Svijeta pokrenula je i ujedinila glazba. Kakva? Elektronska. Glazba ovoga vremena. Moj odabir. Sigurno ne Thompson & Mate Bulić.
Iako se o ukusima ne govori.
Hvala Ti Bože što si na trenutak stavio Thompsona i „njegove ruke gore“ u ropotarnicu hrvatske zbilje. Hvala Ti Bože što smo na trenutak zaboravili na balvane po putevima Zagore i Herceg Bosne i što smo ugostili svjetske partijanere bez ograda i prepreka, što smo im podarili i s njima podijelili duh zajedništva, bratstva i jednakosti.
- Partijaneri svih Zemalja ujedinite se!
To se pamti. Čitav život. Cijeli. Ono što je najvažnije, ostaje osjećaj kao kad se baci novčić u fontanu di Trevi u Rimu. Vratit će se jednog dana svi oni s obiteljima koji su ovih dana pohodili Poljud, festival glazbe „Ultra“, svi oni koji su osjetili istinski duh Mediterana, miris gradela, ćevapa ( zašto ne), smokve i borovine (ne, one Mate Bulića), napili se Jane, popili plavac, naručili n - puta pola litre točenog, bevandu, bambus, stock colu...Svi oni koji su raširili krila iznad otoka poput galeba, zaronili u naš Jadran, izgorili na suncu Bačvica, na plažama Hvara...
Dobro nam došli, partijaneri!

Vrijeme, vreme, vrime je za partiju. Šah - mat, papak!
Igraju dva papka domino.
Jedan kaže šah-mat.
Drugi kaže, pa budalo ne igramo karte.


Post je objavljen 14.07.2013. u 10:24 sati.