Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Boli glava...



.....

Boli glava...
Jutros sam se probudila s mirisom baruta. U Haagu je pukla bomba, presuda teška 111 godina pržuna hrvatskoj politici prema Bosni i Hercegovini i njenim hercegovačkim akterima.
Nekima malo, onima na koje se odnosi puno. Nada da će u obnovljenom žalbenom postupku proći kao u slučaju Gotovine i Čermaka za sada ostaje samo nada.
Za mene je važno da je Haag pritvorom i osudom pokazao kako se zločin ne isplati. Niti jedan dan života u pržunu u Haagu ne može biti vrijedniji od slobode. Niti jedna politka nije vrijedna ovih žrtava. Niti jedan stan, niti jedno radno mjesto stečeno hodom po leševima. Na žalost nitko neće vratiti živote nevinih žrtava čija je krivica bila samo u tome što su bili drugog imena i prezimena, druge vjeroispovjesti. Dobro je što „Lijepom našom“ niču kao poslije kiše brončani kipovi dr. Franje Tuđmana. Golubovi i galebovi će imati odmorište. Ozbiljan svijet mjesto gdje će svom predsjedniku moći reći veliko HVALA za sadašnjost i neminovno neizvjesnu budućnost. Hrvatima se ponovila povijest. Dok su jedni vladari u prošlosti s tonama zlata napustili ove prostore, prodali sve što se dalo prodati, ovi noviji se trude ići njihovim stopama.
Narodu ostaje uvjerenje kako su Hrvati nevini, žrtve susjeda, najpametniji, najhrabriji, najpošteniji, najradišniji, vjernici 100 postotni, obiteljski nastrojeni, sindikalno prosvješćeni, roditelji za pet...
Lijepa naša“, lijepa zabluda, hrana stoke sitnog zuba...


Vrijeme, vreme, vrime je otriježnjenja. Boli glava...




Post je objavljen 30.05.2013. u 12:26 sati.