Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hms

Marketing

IMA U OGROMNIM PROBLEMIMA


IMA IZGUBILA VEČINU NATJECATELJA

IMA je potpuno izgubila Češku, a vjerojatno i Poljsku. Na sastancima od prije dva dana u Brnu sa predsjednicom i članovima Češke mažoret asocijacije izvješteni smo da su dosadašnji predstavnici Češke u IMA-i predvođeni Martom Pavelkovom izašli iz članstva IMA-e. Ovu informaciju nam je dala predsjednica Češke mažoret asocijacije Dagmar Kubičkova, te je potkrijepila sa velikim brojem dokaza. Na stranici IMA-e vidljivo je da nisu izlistani predstavnici, niti kontakti Češke i Poljske, pa je za zaključiti da postoje i problemi sa Poljskom.

Također je indikativno da su najbolji timovi Češke prešli u EMA-u. Svakako najupečatljiviji među njima je Dixi Stonava, tim koji je bio najbolji u IMA-e i jedan od najboljih timova EMA-e do odlaska Čeških timova 2003. godine. Tako da ćemo ove godine ponovo uživati u Dixi Stonavi i drugim timovima kao natjecateljima EMA-e. Indikativno je i da je na 10-tak regionalnih i 2 zemaljska kvalifikacijska natjecanja za Češko državno prvenstvo ove godine (kao kvalifikacijsko natjecanje za EMA-ino Europsko prvenstvo) sudjelovalo oko 120 sastava mažoretkinja, što je 2 puta više nego prošle godine.

Ovdje treba naglasiti i da su Česi osvajali 90% medalja u IMA-i do prošle godine što jasno pokazuje koliko su kvalitetni timovi i da je time IMA izgubila veliku većinu svoje kvalitete. No, ne samo kvalitete, već i kvantitete, jer je velika večina natjecatelja na njihovim prvenstvima bila upravo iz Češke. Po određenom reprezentativnom ključu Češka je davala ogroman broj natjecatelja, tako da će odlaskom Češke ovaj broj postati vrlo skroman.

Isto tako je indikativno da su i "predstavnici" velikog broja zemalja u IMA-i samo predstavnici timova, ne i asocijacija, ili su zapravo organizatori festivala a ne predstavnici mažoretkinja, ili su predstavnici fiktivnih asocijacija poput Kristijana Bogdanovića iz Srbije koji predstavlja svoja dva tima, nema državnog prvenstva, te je odlaskom velike većine srpskih timova u EMA-u izgubio svaki kredibilitet. Jednako tako IMA nema ni jednog jedinog člana sa zapada.

Sve to jasno pokazuje da je EMA-in put bio ispravan i da se profesionalizam i kvaliteta postupanja na kraju ipak isplatila.



HRVATSKI SUCI I OVE GODINE NA VELIKOM BROJU NACIONALNIH PRVENSTAVA

Hrvatski suci i ove godine, kao i prethodnih, odazvali su se suditi na velikom broju nacionalnih prvenstava. Tako će hrvatski suci suditi u BiH, Češkoj i Srbiji, a nisu se mogli odazvati na pozive iz Francuske i Slovenije radi obveza koje su imali uz svoje nacionalno prvenstvo i druge obveze.


Post je objavljen 27.05.2013. u 10:53 sati.