Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antiglobalist

Marketing

"Brak" - rastezljivo značenje



Što je sve brak? Jeli to isključivo zajednica muškarca i žene, ili je to zajednica više muškaraca i više žena koji se vole?, ili se ne moraju voljeti? Jeli to zajednica muškarca i još do četri žene? itd... kombinacija je bezbroj. U Nizozemskoj su već daleko odmakli u tom smjeru, već se ozbiljno počinje spominjati grupni brak ("Former Dutch MP Admits Polygamy, Group Marriage Next").

Gdje je granica riječi brak? Tko će definirati koje sve tipove zajedništva obuhvaća riječ brak. Jeli za definiranje te granice potrebno raspisati referendum? Pa sve mi se čini da jest. Jer poučeni nizozemskim iskustvom, značenje riječi brak bi se moglo mijenjati otprilike svakih 20ak godina ako se svakoj novoj ideji braka pusti na volju.

Da se to nebi dogodilo predlažem da potpišete aktualnu peticiju (još samo dva dana skupljaju potpise!), jer je to idealna prilika da konačno završimo s tom napornom raspravom i definiramo brak kao ono što je oduvijek u našem narodu i bio: isključivo kao zajednica žene i muškarca. U kojem li apsurdnom vremenu živimo da to moramo definirati referendumom - kao da referendumom moraš definirati da je 1+1=2.



Post je objavljen 24.05.2013. u 23:00 sati.