Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/huc

Marketing

- Ah -


egipatska sviracica gitare photo sviracica_gitare_zpsb5b63186.jpg



Ah, toliko nepotrebnog uzbuđenja! Čitava ova fertutma oko gay-lezbian brakova samo je preludij u visoko-tehnološko društvo u koje smo već jednom nogom zakoračili i koje će u konačnici dovesti do aseksualnih jedinki (ostat će samo postojanje, spol više neće biti dio identiteta); u prelaznoj fazi do potpune nezainteresiranosti (polni nagon i reproduktivni organi = atavizam) seks će se vjerojatno upražnjavati sa mašinama koje će u čistom i sterilnom okružju pružati maksimalan užitak tj. rasterećenje novom čovjeku opterećenom novim zahtjevima svakodnevice. Pomisao da su se ljudi nekoć doslovno JEBALI! te se tako izlagali raznim neugodnim, a bogami i smrtonosnim spolnim bolestima u čovjeku sutrašnjice izazivat će gnušanje, odvratnost i prezir; nešto poput gnušanja današnjeg zapadnjaka pri pomisli na nečist u kojoj žive Indijci, Romi, afrički crnci, Aboriđini i drugi pripadnici trećeg, četvrtog, petog, kojeg li već svijeta.

Genetski modificirane bebe začinjat će se u epruvetama; kompletna trudnoća odvijati će se u savršenim uvjetima, ekvilibrijumu artificijelne maternice… Nema više divljanja hormona u trudnoći, suludih zahtijeva, postporođajnih depresija i sličnih govnarija. Samo Mozart, sestro, Mala noćna muzika i ostalo tra-la-la- la … Premda se rečeno doima kao science-fiction treba istaći kako već danas postoje artificijelne maternice koje su u mogućnosti iznijeti trudnoću od početka do kraja, no njihovu uporabu, baš poput kloniranja, ne dopušta etika. To će se vremenom promijeniti.

Djeca će kao DBP pripadati zajednici. Specijalizirani roboti skrbit će o njihovom «odgoju» tj. usmjerenju kao i o njihovim zdravstvenim, emocionalnim, psihičkim i drugim potrebama. Bionički čovjek kolonizirat će planete u sunčevom sustavu… Za 500 godina svijet će izgledati od prilike tako…

Istovremeno na planeti Čičkolits u sazviježđu Pimpis:

- Izvolite gospodine, svježi jajnici ženke homo sapiensa. Pogledajte kako su samo divne, narančaste boje.
- Pošto – upita doktor Kurjučić.
Zapravo raspituje se tek tako, u platnenoj torbi ima sve potrebne namjernice za Garakatus, jelo od furšinka, popovače, rumbatsnih trepetljikaša, sluzavih bakusa i perogina; jelo koje je rezultat dugogodišnje potrage za savršenim okusom. Na večeru pristižu dr. Fokner iz sazviježđa Brutalis, Pjenušlik Salitar iz sazviježđa Poantilus i dr. Frida Blej iz Banjgurasa.
- Svega 500 guldena epistolskih – kaže jajoglavi Šiptolio, trgovac ljudskim organima iz sazviježđa Ilirikus.
Dr. Kuirjučić odmahne rukom.
- Previše.
- Previše? Previše? Da ovo stigne svježe sa Zemlje moraš imati najbrži svemirski brod, model Abrazijum XCL-2000! S obzirom na to ovo je vrlo povoljna cijena. Pih, da previše!
Šiptolino prezirno pljune na pod.
Doc Kurjučić sjede u Ružičastog slona i naruči Blogn, osvježavajuć napitak sa planete Bimbo. Leteći poslužavnik sa pićem spusti se na stol. On otpije guc i pomisli – Ničeg boljeg od prvog gutljaja dobro rashlađenog Blogona. Zatim se posveti promatranju bioraznolikosti u kafiću.

Dva sata kasnije, u Malom Lošinju, karizmatik Judgović zapisuje upute o vječnom počivalištu:

... neka sanduk bude veći i dublji, 4x3m, i neka načinjen bude od stakla neprobojna, a potom dupkom ispunjen Jim Beamom, i neka moje nago, beživotno tijelo bude uronjeno u nj. Umjesto teškog mramornog pokrova ti stavi solarnu ploču što dovoljna bit će za vječno napajanje led lampi u grobu mračnom (tja znaš Johnny da ne volim spavati u mraku!) Kraj uzglavlja ostavi sljedeće knjige....



Post je objavljen 24.05.2013. u 14:40 sati.