Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Najave 19. svibnja

Zdravo!

Bez uvoda odmah drito u glavu:
Danas se obilježava europski dan muzeja u sklopu kojeg se obilježava i europska noč muzeja. U hrvatskoj ove godine sudjeluje stotinjak muzeja, a ovdje je link za sva događanja: http://www.mdc.hr/UserFiles/Image/MDM/Pregled_MDM_2013.pdf
Kao što vidite, program je izuzetno bogat, stoga da ne biste gubili vrijeme na skrolanje, izdvojili smo samo za vas nekoliko događaja koji su nam se učinili zanimljivi, i koji su naravno, potpuno besplatni.

U arheološkom muzeju skroz do ponoči možete razgledati stalni postav te aktualnu izložbu "I palača i muzej" o povijesti muzeja uz besplatna vodstva. U dvorištu muzeja, tj. lapidariju, održava se centralni dernek za međunarodni dan muzeja, te se dosta toga već danas izdogađalo. No ono na što još uvijek stignete je koncert irske glazbe u 8 koju izvodi vokalno instrumentalni sastav "Tri Fir".

U muzeju za umjetnost i obrt možete do 10 sati razgledati stalni postav te izložbu "akvizicije 2003.-2013." uz besplatna vodstva svakih sat vremena.

A u Muzeju grada Zagreba možete za isto tako 0 novaca razgedati izložbu "Ja Jacobus apothecarius" o povijesti ljekarništva u Zagrebu. Osim toga možete razgledati i stalni postav, a kome ni to nije dovoljno, tu je i izložba "U službi arheologije".

Lovački muzej, koji inače ima dosta čudno radno vrijeme, također je danas otvoren do ponoći, pa vam je ovo idealna prilika da ga posjetite, ako dosad niste.

Ovo je samo osobni odabir, no vjerujem da će svatko nači nešto za sebe.

Pozdrav,

Miroslav (eto da se i ja ovdje potpišem nakon nekog vremena :) )




Post je objavljen 18.05.2013. u 16:38 sati.