Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

X - Faktor...

.

........
X- Faktor...

Jutros sam se probudila s cigaretom u ruci. Bolje cigareta u ruci nego galeb na grani. Onaj gore, malo, malo pa te posere da prostite. Dobro nije to ništa novo. To nam se događa svakodnevno. Sinoć Split je uživao u svojoj realnosti na novootvorenoj „Zapadnoj obali“. Bilo je ića i pića. Bilo je i prenosivih kabina WC-a, TOI, TOI. Onaj moderni otvoren pred prošle izbore na Matejušci je u pola razvaljen. Umalo da ne zaboravim bilo je i pisme; Oliver, je Ban, „Diktatori“, ex „Daleka obala“, „Zapadna obala“, te neizbježni moderator fešte, poteštat Željko Kerum.
Ma što govorili o njemu, čovjek zna što su mediji. Ili bar zna tko zna o medijima pa ih uspješno koristi. I što je najvažnije čouk ima plan. Svaki dan je na TV-u, prvi program, drugi, na privatnim elektronskim medijima. Ne možeš ga izbaciti iz štampe. Šik je vamo, šik je tamo. Što bi Komižani rekli; puj vamo, puj tamo. Naizgled sve džaba. Jedan davnošnji gradonačelnik mog Sarajeva vozeći se s jedne fešte na drugu nakon naglog kočenja auta glavom se zabio u staklo. Vozač se pravdao komentarom; - Žaba! Umalo da zgazim žabu. Gradonačelniku je ostao samo komentar; - Đe? Đe je džaba?
Ništa nije džaba. Sve je s razlogom i sve će to narod platiti.
Na drugoj strani na kraju nove stare Rive u podrumima cara Dioklecijana, SDP-ovci u tamnim odijelima s Kotromanovićem na čelu papali su. Moli s Bača, Zaninović kandidat za poteštata je u isto vrijeme na Matejušci dijelio listiće. HDZ-ovca Vjeku nitko nije vidio. Ni Baldasara. Ni Pticu Trkačicu.
„Pametan grad“...
Džaba, faks, džaba diploma, tri jezika, ako nema X - Faktora.

Pouka basne o izboru poteštata Splita; četiri godine u oporbi je dovoljno pametnom da se spremi za pobjedu. Ovima danas, neće biti dovoljno ni narednih četiri...


Vrijeme, vreme, vrime je priznanja: Kerume, satrao si ih. I ONI će bježeći od Istoka šetati Tvojom i našom „Zapadnom obalom“.


Post je objavljen 26.04.2013. u 12:40 sati.