Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Najave 19. travnja

Za razliku od jučerašnjeg dana, danas nije toliko bogat kulturni program. Zapravo i je, no ideja ovoga bloga je prvenstveno objavljivati najave za događanja koja su besplatna kako bi pokazali da se ne mora u ovim kriznim vremenima nužno biti bogat kako bi se uživalo u kulturi. No i od onih besplatnih događanja, naći će se dovoljno za jedan ljepi večernji izlazak:

U galeriji promjene u sklopu kulturnog centra Pešćenica u 19 sati je otvorenje izložbe street art umjetnika imenom Lonac. Njegova djela krase brojne fasade i ostale zidne površine po Zagrebu, npr. jedno se njegovo djelo je i obitelj robota na zidu u sc-u.

Nadalje, u tijeku je Zagrebačko proljeće ateljea, radi se o svojevrsnom danu otvorenih ateljea, te je do nedjelje 21. travnja moguće slobodno obići 40-ak ateljea diljem Zagreba. Ishodište za obilazak je glavna pošte u Jurišićevoj gdje se nalazi prigodna izložba i neka vrsta infocentra u kojem se može dobiti letak sa popisom svih ateljea u programu te kartom Zagreba kako se nebiste pogubili prilikom potrage. S obzirom na broj ateljea u programu, ciljevi posjete će biti prilično težak izbor. Ja za sada osobno pikiram na "Antimuzej" Vladimira Dodiga Trokuta, pa očekujte jedno od ubudućih javljanja od tamo.

U kinu Europa i dalje traje tjedan turskog filma, u 17 sati je projekcija "Posljednja postaja oslobođenje", u 19 "Vizontele" dok je u 21 sat "Gdje si Firuze".

U SC-u također i dalje traju dani hrvatskog filma, te su u 16, 18 i 20 sati projekcije dokumentarnih filmova. A oni željnih čage, doći će na svoje na koncertu neo swing benda Tom & the Twister, a nakon kojeg sljedi slušaona raznovrsnih glazbenih stilova, a koju uređuju i vode DJ duo Nuns with Guns.

Stay Kul, i možda se vidimo večeras na kojem od događanja :)

Miroslav



Post je objavljen 19.04.2013. u 15:15 sati.