Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Vijesti...

.

.....
( Sve što su nam komunisti rekli o komunizmu bila je laž.
Sve što su nam rekli o kapitalizmu, na žalost, bila je istina. Gajo357 )
Vijesti...

Jutros sam se probudila s osvrtom iza. Iza čega? Iza leđa? Isabella. Amorella. Dva vikinga, trajekta, izgrađena u splitskom škveru 88. – 89. za Švede. Šta, čitala o njima?! Hodala. Hodala oko njih i po njima, radeći u Škveru. Radili smo na zaštiti BIS-a, Škvera od samih radnika, od radničke klase. Instalirali smo im uređaje za detekciju oštećenja ograde i sustav za kontrolu pristupa i radnog vremena. U mjesec dana staze do ograde su zarasle u korov, a nestanak inox cijevi i alata je postao nemoguć. Kiosk s pivom klipačom te „Dom“ izvan kruga su prepolovili promet. Radilo se. Danas kada novi vlasnik, privatnik najavljuje kontrolu alko testom, evidenciju rada, ponovno se čuje galama. Rupa bez dna u kojoj su se gradili kruzeri vrijedni 32. milijuna dolara, a prodavali za 28., polako pada u zaborav. Ne zaboravlja se samo da je sve moglo biti drugačije da se htjelo.
Jesmo li spremni za promjene?
Da. Okrenuli smo list na stolnom kalendaru i umjesto ožujka oči nam bode travanj. Mjesec dug 30. dana. Što će biti sa Škverom za koji mjesec, zna sam Bog. Oni što tvrde da Boga nema, nemaju objašnjenja što u budućnosti čeka Škver. Za sada škverani čekaju otpremnine.
Svi nešto čekaju. Na autobusnoj stanici za Brda čekala sam pola sata četvorku. Na koncu su mi rekli kako već pola godine umjesto nje vozi trica. Čista jedinica za neznanje.
Oni što čekaju bolju budućnost, umiru nezadovoljni hrvatskom sadašnjošću. Vispreniji žive bolju prošlost uživajući u privilegiranoj mirovini.
Vrijeme je tranzicije.
Škver iz državnih ruku je prešao u privatne. Krediti u švicarcima u eure. Zaposleni s radnih mjesta odlaze na Zavod za zapošljavanje. Tricom s Brda se ide u Grad i na Lovrinac umjesto četvorkom.
Ipak se kreće, reče Tukac. "Eppur si muove". I Ja, dva puta Tukcu...

Vrijeme, vreme, vrime je preispitivanja (?) stečenih privilegija.
Hrvatsku ni za što. Mirovinu nikomu prije 67.-e godine života.
Oj, živote!

reklama

Last News:
Uzoriti, naš Papa Frane, nakon ugodno provedene noći na madracu „Bernarda“ uživao je u hrvatskom doručku, kranjskoj kobasici iz Špičkovine i jajima na oko. Drugim okom je pratio na dalekovidnici HRT1 „Dobro jutro, Hrvatska“ i javljanje u živo Silvija Tomaševića iz Vatikana. Ostali dio dana Papa Franjo, srpski Francisko, proveo je u ugodnoj šetnji u „borosana“ obući oslikanoj tradicionalnim kockicama dizajnera Ljubičića. U narednom javljanju Tomaševića očekuju se nove vijesti iz dnevnog života i djela Pape Franje. Amen.


Post je objavljen 03.04.2013. u 12:23 sati.