Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nenadtvnews

Marketing

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************


Nove cijene goriva: Benzin skuplji, dizel jeftiniji
Zagreb/Rijeka, 01.04.2013., 16:15 h nenadtv.hr
Cijene motornih benzina od ponoći će porasti za sedam, odnosno osam lipa po litri, dok će cijene dizelskih goriva pasti, eurodizela i plavog dizela za 11 lipa, a lož ulja za pet lipa.


Nenadtv.hr
Pokazuju to podaci Ministarstva gospodarstva koje je objavilo najviše razine maloprodajnih cijena naftnih derivata u razdoblju od 2. do 15. travnja.

Litra eurosupera BS 95 skuplja za sedam lipa - 10,56 kn

Tako će nakon pada u protekla dva obračunska razdoblja cijene motornih benzina ponovno porasti, pa najviša cijena najprodavanijeg eurosupera BS 95 može biti 10,56 kuna po litri ili sedam lipa više od dosadašnjih 10,49 kuna. Motorni benzin eurosuper 98 poskupjet će također za sedam lipa, jer je njegovu najvišu cijenu Ministarstvo utvrdilo na 10,90 kuna (do sada 10,83 kune), a za osam lipa eurosuper 100 koji će se od ponoći prodavati po najviše 11,13 kuna (do sada 11,05 kuna).


Pojeftinjuju dizelska goriva

Za razliku od benzina, dizelska goriva nastavljaju trend pada cijena koji traje od početka ožujka. Maloprodajna cijena eurodizela BS od sutra će biti niža za 11 lipa po litri i može se prodavati po najviše 9,66 kuna (do sada 9,77 kuna). Za 11 lipa pojeftinit će i plavi dizel, odnosno plinsko ulje obojano plavom bojom s oznakom euro i njegova je nova cijena 6,39 kuna (do sada 6,50 kuna). Najmanje će, za pet lipa, pojeftiniti loživo ulje s oznakom euro čiju je najvišu cijenu Ministarstvo utvrdilo na 6,81 kunu (do sada 6,86 kuna).

Njemačka kancelarka Angela Merkel Dosta joj je europske krize, Merkel se odmara u termama
Njemačka. 01.04.2013 16:00 h
Njemačka kancelarka i suprug odmarali su se na talijanskom otoku Ischia. Vrijeme provode u šetnji i u termama gdje su fotografi Merkel snimili u kupaćem kostimu

Nendatv.hr
Njemačka kancelarka Angela Merkel (59) odlučila se malo odmoriti od europske krize pa je sa suprugom Joachimom Sauerom otišla na otok Ischia koje se nalazi na sjevernom kraju Napuljskog zaljeva. Kancelarka je odijelo zamijenila kupaćim kostimom, komotnim hlačama za joggiranje te laganom jaknom, piše Berliner Kurier. Merkel i suprug su se prošetali otokom, a na kraju su se okupali u termama Afrodita.

nenadtv.hr

nenadtv.hr


nenadtv.hr




*********************************************************************************************
POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV
*********************************************************************************************

Voda prodrla u 40-ak kuća kod Varaždina
Zagreb, 01.04.2013., 17:29 h Nenadtv.hr
U nekoliko naselja u općini Veliki Bukovec i Sveti Đurđ u varaždinskoj županiji poplavljeno je 40-ak kuća. Izlila se rijeka Bednja. Vodeni val se kreće prema Sisku.

Nenadtv.hr
Prema posljednjim informacijama, vrhunac vodenog vala prošao je i karlovačko i zagrebačko područje i polako se kreće prema Sisku, gdje bi trebao stići tijekom utorka.

U Varaždinskoj županiji, u Hrastovljanu, Madaraševecu i Čičkovini poplavljeni su podrumi 15-ak kuća. Još su uvijek ugrožena naselja Hrastovljan, Madaraševec i Čičkovina u općini Donji Martijanec, Dubovica i Kapela Ludbreška u općini Veliki Bukovec te naselja Luka i Priles u općini Sveti Đurđ, doznaje se u varaždinskom Centru 112.

Općina Donji Martijanec organizirala je u osnovnoj školi prihvatni centar u slučaju potrebe zbrinjavanja stanovništva. U pripravnosti je i liječnički tim za pružanje hitne pomoći lokalnom stanovništvu.

Nenadtv.hr
Prema informacijama iz Centra 112 rijeka Bednja se također u gornjem dijelu toka povlači u korito, pa je državna cesta D-24 od 9:30 ponovno otvorena za promet. Na ugroženim područjima općine Maruševec i Vidovec te grada Varaždina rijeka Plitvica se povlači i vodostaj je u laganom opadanju.

I dalje je zatvorena za promet pruga na relaciji Varaždin-Novi Marof zbog klizišta i odrona na prugu između mjesta Sveti Ilija i Krušljevec. Promet se na toj dionici obavlja autobusima. Za promet su do daljnjeg zatvorene županijske ceste Ključ-Novi Marof, Kapela-Mali Bukovec, Šemovec-Jalžabet te lokalne ceste Šaša-Jesenje, Gabrinovec-Križevci i Martijanec-Hrastovljan.

Opadaju vodostaji Mure i Trnave

Vodostaji Mure i Trnave opadaju i situacija se normalizira, kao i na velikogoričkom području. U Hrvatskim vodama probleme očekuju na bilogorskom području - Posavlje-Sisak prema Jasenovcu, gdje već grade nasipe.

Na području Zagreba i Zagrebačke županije zbog velikih oborinskih voda poplavljeno je više cesta, dvorišta i podruma. Vodeni val kroz Zagreb prošao je tijekom jutra.

Županijski centar 112 Zagreb primio je oko 500 poziva građana, vezano za probleme porasta vodostaja i poplava te klizišta i odrona, navela je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Zabilježeno je stotinjak intervencija raznih službi u vezi s poplavom - 55 u gradu Zagrebu i 45 u Županiji. Vatrogasci su tijekom dana imali na području grada Zagreba 30-ak intervencija, a na području Županije 20-ak dojava.

Ponovno klizanja terena u Zagrebu

I danas je na području glavnog grada došlo do nekoliko slučajeva klizanja terena i rušenja stabala, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Na lokaciji 1. Vumeljski odvojak kod kućnog broja 47, stablo sa zemljom je otklizalo na prometnicu. Prometnica je ograđena, postavljena je signalizacija a vatrogasci uklanjaju stablo. Nakon uklanjanja stabla Zagrebačke ceste dovršit će čišćenje prometnice.

Na lokaciji Gračansko borje kod kućnog broja 3 pokrenulo se klizište iza kuće. Zbog pomaka tla dva stabla su se prislonila na krov, a dva stabla na fasadi. Vatrogasci će ukloniti stabla s kuće. Na kućnom broju 5 nalazi se kuća koja je ugrožena klizanjem. Vlasnici kuće je ponuđen privremeni smještaj, no ona je odlučila zasad ostati u kući.

Na Aleji Bologne još uvijek traje raščišćavanje prometnice. Na terenu su Zrinjevac i Zagrebačke ceste. U ulici Graberje intervencija se privodi kraju te Ured za upravljanje u hitnim situacijama očekuje skoru normalizaciju stanja.

Na području Velike Gorice zbog visokih oborinskih voda i začepljenosti kanala, poplavljena su dvorišta i podrumi u naseljima Poljana Čička, Rakitovec, Turopolje. Popodne je održana sjednica Stožera zaštite i spašavanja Grada Velika Gorica

S obzirom da je u posljednjih 48 sati na području Ivanić-Grada došlo do naglog porasta vodostaja svih vodotoka, kanala i pritoka rijeke Lonje, održan je sastanak Stožera zaštite i spašavanja Ivanić-Grada. Zaključeno je da su na terenu uočeni brojni problemi zbog loše protočnosti i začepljenosti kanala i vodotoka te je odlučeno da se za saniranje stanja i pomoć građanima stavi na raspolaganje šest vatrogasnih ekipa. Također su u pripravnosti Komunalni centar Ivanić-Grad te Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad. Odlučeno je i da se u Gradskoj upravi Ivanić-Grada do daljnjega uvodi dežurstvo.

U tijeku je i opservacija terena u Deanovcu, Dubrovčaku Lijevom, Šumećanima, Graberskom Brdu, Breškoj Gredi, Ivanić-Gradu, a također se kontrolira stanje na rijeci Savi i Lonji. U samom Ivanić-Gradu najkritičnije je u Kosničarskoj, Šiftarovoj i Vatrogasnoj ulici


neadntv.hr
ŽC 112 Bjelovar u protekla dva dana primio je 30-ak dojava građanina vezano za posljedice obilnih padalina na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Pripadnici JVP-a su ispumpavali bunare i podrumske prostorije, dok su djelatnici Ceste d.d. i Poduzeća za ceste Bjelovar imali 9 intervencija radi odrona zemlje ili pada stabala na prometnice.

Na području općine Nova Rača rijeka Česma zbog visokog vodostaja nije mogla primiti vode nabujalog potoka Račačka, koji je plavio okućnice u naselju Stara Rača. Ugroženo je i nekoliko kuća. Poduzimaju se potrebne mjere u slučaju daljnjeg rasta vodostaja, a načelnik općine zatražio je sazivanje sjednice Stožera zaštite i spašavanja Općine. Organizira se izrada zečjih nasipa.

Redovita mjera obrane od poplava

U Čazmi je u tijeku tehnička intervencija JVP Čazma na ispumpavanju vode iz industrijske zone. Na području općine Ivanska, uz cestu Ivanska-Laminac / predio Grabovac, Hrvatske vode izvršile su prekop potoka Ivanska koji je prijetio kućama.

Za slivno područje 'Česma-Glogovnica' uspostavljena je redovita mjera obrane od poplava. Za slivno područje 'Ilova-Pakra' na snazi su pripremne mjere obrane od poplava.

Aktivirana klizišta

U Krapinsko - zagorskoj županiji uslijed oborinskih voda aktivirano je 5 klizišta. Nadležne službe ispumpavale su vode iz 5 obiteljskih kuća te iz Osnovne škole u Gornjoj Stubici. Poplavljena je i lokalna cesta od željezničke postaje u Dubravi Zabočkoj prema Hruševcu i Andraševcu

U Koprivničko - križevačkoj županiji zbog velikih količina oborina došlo je do izlijevanja šahtova i prodora vode u podrume stambenih objekata u pojedinim naseljima. Potok Koprivnica, koji prolazi kroz Koprivnicu tijekom dana dostigao je kritični vodostaj i počeo se izlijevati na ulazu u grad te je poplavljeno nekoliko cesta i dvorišta. Oko 15:30 sati vodeni val kroz Koprivnicu je prošao, vodostaj potoka Koprivnice pao je za 10 cm. U Koprivnici je utrošeno 4.000 vreća za nasipe. Oko 18 sati vodeni val prešao je općine Koprivnički Bregi, Hlebine i Molve. U mjestu Torčec angažirano je 50-ak mještana i vatrogasaca iz DVD-a Torčec i DVD-a Imbriovec, Petranec, Drnje, Đelekovci i Sigetec.

Prijepodne se aktiviralo klizište u Vojakovačkom Kloštru - oštećena je željeznička pruga i električna infrastruktura (voda je odnijela nasip ispod pruge a stupovi kontaktne mreže nagnuti su). Promet željezničkom prugom Križevci - Koprivnica bit će zatvoren sljedećih nekoliko dan

Brojne intervencije

Vrh vodenog vala oko 10 ujutro porlazi kroz Karlovac. U Karlovačkoj županiji zbog izlijevanja rijeke Kupe za promet su zatvorene sljedeće prometnice: gradska prometnica Obala Ivana Trnskog, DC 36 Karlovac - Šišljavić u mjestu Koritanja i LC u mjestu Donje Mekušje. Zbog izlijevanja rijeke Dobre za promet je zatvorena lokalna makadamska cesta za Gornje Priselce. Vodostaj Dobre u Lešću je u stagnaciji. Na snazi su redovite mjere obrane od poplava.

Tijekom dana ŽC 112 Sisak zaprimio je veliki broj poziva građana zbog velikih količina oborina na cijelom području Sisačko - moslavačke županije. Bilo je 30-ak intervencija ispumpavanja voda iz objekata i prepumpavanja vode iz kanala koji su ugrožavali stambene objekte. Bilo je 50-ak intervencija Hrvatskih voda radi prepumpavanja iz kanala u rijeku Kupu, Odru i Savu da ne bi ugrozili stambene objekte. Isto se odnosi na dijelove grada Siska, Žabna, Odre, Galdova, kao i u Lekeniku, Osekovu, Potoku, Kutini, Glini, Petrinji i dr. U sanaciji terena sudjeluju JVP Sisak, JVP Kutina, JVP Petrinja te lokalni DVD-i . Zatvorene su ceste: ŽC Žažina Mala Gorica zbog izlijevanja rijek Kupe i ŽC Madžari zbog oborinskih voda. Zbog aktiviranja preljeva Palanjek zatvorena je cesta Hrastelnica - Palanjek. DUZS je oko 19 sati u Sisak dopremio dodatne muljne pumpe (6 kompleta), koje su u Sisku predane zapovjedniku smjene JVP Sisak




Lorencin: Moramo kreirati još razloga za dolazak u Hrvatsku
Opatija, 01.04.2013., 12:01 h Nenadtv.hr
Ministar turizma Darko Lorencin posjetio je na Uskrsni ponedjeljak Opatiju, gdje su predstavljeni ostvareni turistički rezultati tijekom dosadašnje predsezone.

Nenadtv.hr
Lorencin se u Opatiji sastao s Vidojem Vujićem, obnašateljem dužnosti župana Primorsko-goranske županije, Ivom Dujmićem, gradonačelnikom grada Opatije, Irenom Peršić Živadinov, direktoricom TZ Kvarnera, i Suzi Petričić, direktoricom TZ grada Opatije, kao i s predstavnicima najvećih hotelskih kuća.

Na sastanku su predstavljeni ostvareni turistički rezultati tijekom dosadašnje predsezone i uskrsnih blagdana, stanje bukinga za predstojeći dio turističke 2013. godine te investicije u turistički sektor. Istaknuto je kako možemo biti zadovoljni postignutim rezultatima turističkog prometa u ovom periodu, s obzirom na rani Uskrs i nepovoljne vremenske uvjete, posebice u Primorsko-goranskoj županiji. Ministar je ovom prigodom izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnjeg tijeka turističke sezone te naglasio kako očekuje ponavljanje odličnih prošlogodišnjih rezultata turističkog prometa te rast prihoda od turizma između 2 i 3 posto.


'Turistička godina u koju smo zakoračili bit će vrlo izazovna, upravo zbog visoko postavljene ljestvice prošle godine, no vjerujem kako će kvalitetne i pravovremene pripreme za sezonu u suradnji privatnog i javnog sektora donijeti očekivane rezultate', rekao je ministar Lorencin, napomenuvši kako će ulazak Hrvatske u Europsku uniju, usred turističke sezone, biti odlična prilika za dodatnu promociju naše zemlje.

Ministar je naglasio kako i privatni i javni sektor trebaju raditi na stvaranju novih motiva dolazaka kako bi gostima ponudili razlog više za odabir Hrvatske kao zemlje za odmor. Istaknuo je važnost poticanja investicija te zadovoljstvo što u Opatiji postoji niz investicija koje su u tijeku i koje se planiraju u budućnosti.

Lorencin: Na granici će biti posebna traka za stanovnike EU

Čak 90 posto turista koji dolaze u Hrvatsku su s područja Europske unije, a nakon što Hrvatska 1. srpnja postane članica, i oni će lakše ulaziti u našu zemlju jer će na graničnim prijelazima biti jedna posebna traka kojom će se služiti samo stanovnici EU, naglasio je Lorencin.

Ministar se osvrnuo i na bivša vojna odmarališta i rekao da ih treba staviti u funkciju razvoja i turizma, da će prvi natječaji za to biti raspisani već tijekom ovog mjeseca.


Počinje druga faza fiskalizacije, doznajte koja sve zanimanja obuhvaća
Zagreb, 01.04.2013., 08:18 h Nenadtv.hr
S početkom travnja počinje druga faza fiskalizacije i u taj sustav ulaze svi koji se bave trgovinom na veliko i malo i popravkom motornih vozila te slobodna zanimanja, kao što su primjerice odvjetnici, javni bilježnici, liječnici, veterinari itd., a procjenjuje se da je riječ o oko 42.500 obveznika.

Nenadtv.hr
rema Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom, od 1. travnja obveza fiskalizacije propisana je za obveznike koji kao jednu od djelatnosti obavljaju trgovinu na veliko i na malo, popravka motornih vozila i motocikla te obveznike koji obavljaju djelatnosti slobodnih zanimanja.

Djelatnostima slobodnih zanimanja osobito se smatraju samostalna djelatnost zdravstvenih djelatnika, veterinara, odvjetnika, javnih bilježnika, revizora, inženjera, arhitekata, poreznih savjetnika, stečajnih upravitelja, tumača, prevoditelja, turističkih djelatnika; samostalna djelatnost znanstvenika, književnika, izumitelja, kao i druge slične djelatnosti, samostalna predavačka djelatnost, odgojna djelatnost; te samostalna djelatnost novinara, umjetnika i sportaša.


Ulazak u sustav fiksalizacije znači da će i trgovci i djelatnosti slobodnih zanimanja kod gotovinske naplate svojih roba ili usluga građanima, odnosno svojim kupcima i klijentima, morati obvezno izdati račun koji je prošao kroz sustav Porezne uprave, odnosno koji je prije ispisa poslan Poreznoj upravi na ovjeru, a nakon što mu Porezna dodijeli jedinstveni identifikator računa (JIR), račun može biti ispisan.

Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom stupio je na snagu 1. siječnja ove godine, a fiskalizacija se provodi u tri faze - u prvoj su, s početkom godine u sustav ušli ugostitelji te veliki i srednji poduzetnici, njih oko 22 tisuće, u drugoj ulaze trgovci i slobodna zanimanja, njih oko 42.500, a u trećoj, od 1. srpnja, ulaze svi obveznici fiskalizacije


Post je objavljen 01.04.2013. u 17:25 sati.