Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modnizamorac

Marketing

Ožujak 1821. - Večernja haljina

U ožujku 1821. godine u časopisu Ackerman's Repository izašao je model večernje haljine popularne te sezone. Haljina je od ružičastog satena i iako ima neoklasicističke detalje, označava kraj mode regencije. Djeluje krajnje sentimentalno i romantično, djevojka se sjetno gleda u ogledalo dok u pozadini na stoliću stoje ruže u vazi i malena bijela kutijica.



Haljina ovalnog izreza u nježnoj ružičastoj svili, obrubljena odgovarajućom svilom i neoklasicističkim ornamentima kanelire. Gornji je dio okruglog ili ovalnog izreza i usmjerava pozornost na ogolićeni vrat. Stražnji je dio prilično običan sa vezanjem, dok je prednji ukrašen dodatnim umetkom koji je širok pri vrhu a sužava se pri dnu i prošiven je biserjem.

Rukavi su puni, također u ružičastoj boji, prekriveni tankom bijelom čipkom. Punoća je skupljena ružičastom satenskom vrpcom. Rub haljine ima odgovarajuće čipkaste ornamente kao i rukavi.

Kosa je uređena u labave kovrče na čelu koje se pružaju i sa stražnje strane gdje je kosa kraće odrezana ne bi li se mogla oblikovati u kratke kovrče. Ostali je dio ispleten u pletenicu okolo glave. Ukras frizuri su dijamantna tiara i perjanica. Ogrlica i naušnice su od bisera. Rukavice su od bijele kože a cipele od bijelog satena.

Post je objavljen 31.03.2013. u 16:44 sati.