Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/qaya

Marketing

Svadbaaaa

E, nije moja..Mislim, znam da ste se poveselili al jbga izgleda da majka takog nije rodila koji bi me odvio prid oltar. Onog za kod matičara je rodila al bolje da nije. No, tako bar Kata ima još šanse, jedino što se nešto šepuri i postavlja kandidatima nemoguće uvjete. Recimo da to bude baš u zagrebačkoj katedrali, mislim ni pet ni šest, ostale crkve joj male, jelda. Onda se oće ženit u bijelom i da ima tako duuugi šlajer (veo za vas nepismene) da ga nose ne djeveruše već da bude vezan za jeno 2-3 para konja vrana...I tako te neke sitne detalje.
Mada sam ja nešt neodlučna u pogledu te ideje, vjenčanja u crkvi, ono sa šlajerom mi se jako dopada (jelda cure?) i skoro pa bi se dala nagovoriti. No, neodlučnost se povečala nedavnim, gotovo traumatičnim, iskustvom prisustvovanja crkvenom vjenčanju.
Katica se ono baš onak zbegecala i utegla, ali kad je ulazila u crkvu bome je spustila suknju tako da joj pasica bila skoro na pola bedra samo da ne ispadne da pokazuje noge iznad koljena. Sva smjerna, pristojna , tolerantna, široka srca ušla i smjestila se u prvim redovima. Mlada je jako pobožna pa nije moglo bez ovog dijela vjenčanja mada bi ja za mladoženju ruku u vatru stavila da nije odgajan u bilo kojoj vjeri osim u sebe. Ovdje moram reći da bi mi sve ruke izgorjele ( bit će u stvari da bi sva izgorjela) jer bi ih stavila i za neke moje poznanike koji su sa mnom sa strašću osvješćenih mladaca i intelektualaca znanost stavljali ispred vjere, a sad su kraj mene pjevali crkvene pjesme za koje ja nisam ni sanjala da postoje (meni i za očenaš treba šalabahter). Mislim prvo sam mislila da samo otvaraju usta al onda sam shvatila da znaju svaki stih. I čak su točno znali trenutak kad se baciti na koljena na tvrdi, hladan, i ne previše čisti pod. Katica je samo otvarala usta, od zaprepaštenja pa su možebit neki pomislili da i ona pjeva. A onda je počela kašljati. Bemti tamjan. Zadimili su crkvu ko da su vatrogasne vježbe. Ono svi pjevaju i razdragani suze puštaju a Kati oči crvene i suzne od kašlja. I još je i to nekak podnijela bez riječi al kad je pop 5-i put rekel ''a sad se pomolimo za mladence'' Kati ispalo:
''Pa dobro jel se ovi žene il umiru?''
I nebi vjerovali al se našlo par izdajničkih duša koje su ispustile cerek na to pitanje.
Sve skupa je trajalo jaaakooo dugo jerbo je bilo u toku mise, 2 u 1, i sva sam se smrzla. No, prevarila sam se misleći da je vjeri u crkvi kraj. Taman kad sam htjela srknuti toplu juhicu odnekud se pojavio onaj isti pop iz crkve i svi su se digli, a bogme i Kata, štaš nema više mladenačkog otpora, pa su svi nešto mrmljali. Dobro to bar nije dugo trajalo.
Ostali dio svadbe je bil normalan. Za koji sat svi bezbožno pijani.
Moram priznati da sam sad malo pokolebana oko vjenčanja u crkvi, nekak nije ko u filmu. Znate ono kad se pita jel ima ko šta protiv pa se digne recimo 007, sa onim svojim plavim očima, da se on ne slaže i Kata ode s njim ispod duge. Ehhhh...


Post je objavljen 22.02.2013. u 19:23 sati.