Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Dojam...

.



Dojam....

Jutros sam se probudila pod dojmom. Velikim. Dva, tri puta. Tukac. Ostavio je odličan dojam. Prvi drugoga. Ni ja mu nisam ostala dužna. Ne znam što će biti s onima u korizmi, drugi trećeg, treći četvrtog. Dojam bi mogao biti ljepši kada bi se sindikat potrudio nešto organizirati onako kolektivno; jedan sve i svi jednog u isto vrijeme. Ovako moj dojam traje iz dana u dan.
Jedan put SDP. Drugi put HDZ. Treći put, nemam ništa protiv. Tri je ipak više od dva bar imam takav dojam.
Hrvatska je pod dojmom.
Malo Slovenci, malo sindikalisti, malo dragovoljci, bankari i kreditne agencije, a dignu se i seljaci, otpušteni i zapušteni bivši radnici impotentni, ne dojmljivi, studenti ne obrazovani, jer nisu imali „seksualni - zdravstveni odgoj“ te svi skupa doprinose takvom dojmu. Dojmu da nije lako biti pod njim.
Spas kada se uđe u čorsokak, jedan od onih puteva bez izlaza, zove se gerijatrija. Treća dob. Oni su cijeli svoj vijek proveli pod dojmom. Nije ih štedio ni jedan sustav. Ni jedna partija, ni jedna stranka ni to što su davali kad se to od njih tražilo.
Koji dojam?!
Ne mrem sebi doći. Kada rasprava preraste u otvoreni sukob kada dojmovi dostignu vrhunac netko se sjeti kako treba dovesti arbitra da nam pojasni tko je tu u pravu. Crkva trlja ruke, desnica ZNA SE, a ljevica se zavuče u šupalj džep.
Dojam je bavimo se perifernim, a ne egzistencijalnim.
Mi.
Oni, obratno. Bacili su nam kost. Baketinu. Lažnjak.
Dojmljivo...





Vrijeme, vreme, vrime je dojmljivo. Hebeno...
Nevinost bez zaštite...
Hebo lud zbunjenog & tako godinama do privilegirane mirovine ili fotelje u EU parlamentu...


Post je objavljen 01.02.2013. u 11:46 sati.