Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teobaldinteatar

Marketing

SUMRAK




anab 595



r



Znala sam ponekad zaspati u sumrak i onda bi me moja majka uvijek budila govoreći da nije dobro spavati u sumrak, da je tako njoj govorila njena majka, a moja baka Sofija... da se u sumrak otvaraju vrata koja vode u "onaj" svijet i kročiš li tamo… a u snu ti se vrlo lako može dogoditi… mogla bi onda tamo zauvijek i ostati.
- Ali ti si, majko, ponekad govorila i da su to gluposti.
- Jesam, ali svejedno… za svaki slučaj… ti ipak nemoj!

Sumrak je doba dana koji zaista teško podnosim. Osjećaj da nešto umire, odlazi u nepovrat - prejak je.
Ako se poklopi taj sumrak, a poklopi se često, sa mojom nekom bolesti ili nekom drugom nevoljom, meni tada zaista postaje neizdrživo.
Baš sada nekako u ovo vrijeme, ovo doba godine, zbog tmurnoga vremena valjda, ti sumraci nekako kao da traju duže.

No, kada prevalim sumrak, ne znam točno kada je to, ali uglavnom nakon zalaska sunca i još malo kasnije, meni odjednom postaje dobro… govorim često tada da dolazi "moje doba dana" - a to je noć.

A često znadem zavaravati samu sebe tako da prije sumraka navučem rolete, upalim svijetlo i pretvaram se kao da je večer. Tako lakše preživim taj sumrak - pretvaram se da ga nema.

Jednom sam se tako povjerila prijatelju Mauru, da vidim što će on reći (jer on sve zna) zašto je meni uvijek u sumrak tako teško... Rekao mi je da ću vjerojatno umrijeti u sumrak, da predosjećam to…

Sada, često, kada mi je teško u sumrak pomislim: - Možda je to sada, možda je to baš ovaj sumrak… možda umrem danas… upravo sada...



r



izz



r




Post je objavljen 27.01.2013. u 21:51 sati.