Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Vodice U 3.p.m...





Vodice U 3. p.m....
Jutros sam se probudila okupana zlatnim zracima Sunca. Hrvatska u znaku „bombaškog“ ne/djela“zlatne mladeži“ iz Vodica. Za mene ništa novo. Vodice, ustaničko misto, grad partizana je u novijoj povijesti poklekao pred naletom domobrana, ustaške mladeži, HDZ-a i svih onih kojima je petokraka bila kao crvena krpa na bikijadi u Radošićima.
Došla su vremena tko će koga. Za sada „zlatna mladež“ Vodica je dobila lekciju. Institucije rade svoj posao. Otac jednog uhićenika pravda sina opuštenošću, mladošću, ludošću, nepromišljenošću, viškom eksplozivnih sredstava, ali ne i zapuštenošću za koju je i sam odgovoran. Tu nema opravdanja.
Ovdje se radi o sustavnom odgoju mladih u duhu profašizma.
Ovo nije igra. Ovo je izravni atak na Hrvatsku, zemlju koja teži pravdi i pravednosti, jednakosti za sve, drugim vrijednostima. Na žalost nema promjena. Ruše se pojedine bespravne gradnje ali ne i temelji HDZ-ove gradnje, Kaptola i svih onih koji su našli utočište u desetak hiljada, tisuća udruga branitelja.
Vrijeme je za istjerati lisicu iz jazbine. Vrijeme je konačnog odgovora svima ali i obračuna; fažizam na ovim prostorima neće proći ma što očekivala tzv. hrvatska novokomponirana bahata, bogataška, gospoda!
Ovaj „bombaški“ napad nisu napravili pijani mladići, društvo iz ulice, glupost, već kućni ne/odgoj, ponovit ću; crkva, škola, obitelj, okolina koja je u takvom mjestu kakvo su Vodice postavili na središnjoj gradskoj lokaciji između Autobusnog kolodvora i marine “spomenik žrtvama komunističkog režima 1941.-1990.”, na inicijativu Udruge “Hrvatski domobran”. Izgradnju spomenika podržalo je vodičko Gradsko vijeće u kojemu HDZ ima većinu, ali i šira lokalna zajednica koja je istina ostala duboko podijeljena oko oportunosti takvog obilježja usred “crvenih Vodica”. Takav spomenik u Vodicama je pravi presedan s obzirom na to da se radi o mjestu koje je 1941. godine imalo 3024 stanovnika, a više od 1700 ih je sudjelovalo u Drugom svjetskom ratu na strani antifašizma.



Vrijeme, vreme, vrime je reći; ako treba otvorit ćemo ponovno Goli otok!
SD-a naslov: „ Vodička petorka esploziv je nabavila uz pomoć oca jednog od njih; Mještani: Znali su i prije raditi gluposti



Post je objavljen 27.01.2013. u 12:41 sati.