Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modnizamorac

Marketing

Siječanj 1863. - večernje haljine - Civil war era

Siječanj 1863. godine. Časopis Godey's Lady's Book. Prije 150. godine dame u Americi željno su očekivale novo izdanje ovog časopisa ne bi se znale što modernije odjenuti. U ovo vrijeme vladao je Civilni rat, pa se moda tih godina zove i Civil war era - fashion.



S lijeva na desno:

1. Haljina pogodna za djeveruše. Podsuknja od bijele svile, a haljina od bijelog krepa u dva dijela. Druga suknja je prilično duga, završava svilenim kapicama obrubljenim čipkom i elegantno je ukrašena pufovima od krepa uređenim u grčkom stilu. Isti dizajn krasi gornji dio haljine i rukave. Gornji dio ima duboki dekolte u obliku slova V, naprijed i iza. Frizuru krase etrušćanski ornamenti i trešnjice i lišće.

2. Haljina od bijele svile. Ispod struka spuštaju se prvo tri velika volana crne čipke bogato ukrašena a zatim pet manjih volana obrubljenih ljubičastim baršunom. Gornji dio je obrubljen volanima čipke i odgovarajućim baršunom, a krojen je tako da naglašava dekolte i leđa. Frizura je ukrašena Parmskim ljubičicama.

3. Bijela satenska haljina bogato ukrašen baršunom boje ribizla i crnom čipkom. Struk i poprsje odgovarajuće su ukrašeni. Frizura je ukrašena bijelim nojevim perjanicama i baršunom boje ribizla.

4. Haljina od sjajne bijele svile, jednostavne suknje, gornjeg dijela ukrašenog naborima s rukavima u puffu. Na poprsju je čvor od zelenog baršuna s kojeg se spuštaju srebrne resice. Struk je obujmljen zelenom mašnom koja se spušta niz suknju i završava sa dvije zlatnožute rese. Frizura ukrašena zelenim baršunom i odgovarajućim cvijećem.

5. Haljina pogodna za djeveruše; od bijelog muslina sa šest nabranih volana na suknji. Rukavi su puni, a dekolte je obrubljen trima nabranim volanima. Ružičasti pojas, na leđima vezan u mašnu, završava s mnogo resa. Motiv frizure su ružini pupoljci i lišće.

Post je objavljen 18.01.2013. u 09:09 sati.