Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Oluja 2...



Oluja 2... .


Jutros sam se probudila olujom nošena. Zvonik nove crkve na Brdima se oglasio. Gospa od Kauflanda nešto tiše, crkva preko puta, preko ulice Domovinskog rata nekada Žrtava fašizma dovoljno jako da je svi na Ravnim njivama čuju. Splitu je navučen prsten crkvi. Nekada 17. sada se broju ne zna. Zna se samo da dobro navučen kondom štiti sluh. Kondom glavu štiti.
Pamet teško. Teško je sačuvati razum pred olujom s Kaptola sa oltara koji želi promjene. Na djelu je oluja, filmskim riječnikom Oluju 2. sa zadačom skidanja sadašnje vlasti. Prekjučer uzoriti kardinal Bozanić, jučer dr. Adalbert Rebić, danas Msgr. Valentin Pozaić, vjerski preobraćenik, ugledni fizičar dr. Davor Pavuna te čovjek iz škrinje, prof. Šeparović podižu oluju riječi. Oluja netrpeljivosti, mržnje, netolerancije za sve one koji drugačije misle i govori osvaja medijski prostor što eterom, što tiskom.
U Oluji 2. koja treba pomesti satove novog programa „Zdravstvenog odgoja“ spominju se; talibani, Marx i Engels navodni izumitelji kondoma, Staljin i Berije, korisnik kondoma Lenjin, Udba, komunisti, kao i po Brešanu navodna direktiva Josipa Broza Tita:
„- Narodi Jugoslavije, kupujte kondome kao da će sutra biti rat, a trošite ih kao da nam predstoji sto godina mira“...
Svaka oluja ne prolazi bez žrtava. Pitanje je dana kada će oluja podići prašinu s ulica, prevrnuti kontejnere jedinu nadu naroda izgubljene vjere u bolje sutra, rasplamsati vatru nezadovoljstva.
Riječi nošene olujom pogađaju. Postavljene eksplozivne naprave po Zagrebu pogađaju nevine još i više.
Oluja 2. postaje naša stvarnost otimajući se kontroli.
Kada odgovorni nađu odgovor na pitanje : - Tko je kriv?, Tko...?- bit će već kasno.
Oluja 2. piči, sto na sat...

Vrijeme, vreme, vrime je za reći Do*ta!






Post je objavljen 11.01.2013. u 17:44 sati.