Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrhb

Marketing

"Rod se đavolski izgoni samo molitvom i postom!"



Autor: Dražen Bušić

Na blagdan Sveta Tri kralja prisjećamo se, još jednom božićnog događaja, radosnog trenutka rođenja Bogo-čovjeka kojemu su se došli pokloniti ne samo lokalni pastiri već i izdaleka trojica zvjezdoznanca, po svemu sudeći kraljevskog dostojanstva. Jedan drugi kralj, namjesnik Judeje Herod, dotepenac u službi Rima, pobojao se za svoj položaj pa odlučio smaknuti svu mušku djecu od dvije godine na niže. Nije htio ništa riskirati, jer ako klinac poživi, jednoga će mu dana raditi o kruni. Ta, nisu li Trojica koji su Mu se došli pokloniti rekli da se rodio židovski kralj?! A ako se rodio kralj, što će onda biti on? Da, najbolje je ovu noćnu moru riješiti kakvim pokoljčićem nekoliko tisuća muške djece. Tako je učinio i mrtav hladan nastavio svoj bijedni život, hraneći ga svakovrsnim opačinama. Ali Bog se prije toga u snu objavio Josipu i upozorio ga da povede dijete i majku na sigurno mjesto, u Egipat. Nakon samo tri godine tiranin je umro pa se obitelj mogla vratiti.

Osim što potkraj božićnog vremena ovaj događaj budi snažne emocije, ima li kakvu dublju vezu s Hrvatskom? Još kako! Idemo redom, baš onim kako sugerira naslov (iza crtice). Unatoč činjenici da se 86% hrvatskih građana na zadnjem popisu stanovništva izjasnilo da su katolici, dakle vjernici, u Hrvatskoj se još uvijek događa tihi holokaust 6 tisuća djece ubijene kirurškim abortusom i 4 tisuće putem med. oplodnje i abortivne kontracepcije. To je 400 prvih razreda manje svake godine! Među tom djecom neka su bila određena da postanu vozači tramvaja, dimnjačari, liječnici, ministri, premijeri, svećenici... Nisu dobili priliku za to jer je nad Hrvatskom još uvijek noćna mora iz '78., Zakon o zdravstvenim mjerama koji dopušta legalan abortus do 10. tjedna trudnoće. Tko je ubio tu djecu? Herod? Ne, nego neki građani Hrvatske koji u sebi imaju „Herodova duha“. Tu je veza.

Djeca koja su rođena, jer je bilo ljubavi oko njih, ispunila su radošću mnoge domove ali su gledano globalno došla u nepročišćene duhovne prostore, nad kojima još uvijek lebdi „Herodov duh“ opačine. Tko bi rekao da je moguće da će se stari bezbožni sustav demokratizirati i, nekako, čak regenerirati pa i vratiti na vlast?! A kad si na vlasti „možeš sve“, kako rekoh u jednom od prošlih tekstova „pa i tamu proglasiti svjetlom“, u kontekstu rasprave o zdravstvenom odgoju, istospolne odnose izjednačiti s onima između muškarca i žene, penis s mrkvom, itd… Kad ne ide nožem i kirurškim skalpelom (valjda) ide ideologijom?! Nemušto izveden državni udar na duše hrvatske djece, od početka je bilo jasno, neće proći. Podigli su se vjernici predvođeni nadpastirima koji su ustali da zaštite onu djecu u čijim je obiteljima odgoj zakazao ili ga uopće nema. Onim obiteljima koje svakodnevno mole i nedjeljom pristupaju sv. misi taj ideološki otrov ne može nauditi, ali budimo realni, takvih je malo. Stoga je bilo potrebno podići glas za one koji to sami za sebe ne mogu.

Sinoć me nazvao prijatelj (otac šestero djece) i ispričao kako je (jutros) bio „ u cenakulu“, gdje se posebno molilo za hrvatsku djecu i mladež i da je cijeli dan trpio nevjerojatnu glavobolju. Upitao me, ima li to kakve veze s tom molitvom. Još uvijek pod dubokim dojmom činjenice da je od početka godine, koja traje samo pet dana, nestalo šestero djece u Hrvatskoj, rekoh mu taj podatak, umjesto da mu odgovorim na pitanje. I gle čuda, zapravo sam mu odgovorio. „To je to. Molio sam za mlade a sotona ne želi nikakvo dobro mladima. Zato sam trpio glavobolju a sada dok s tobom razgovaram mi je krenulo na bolje. A ti klinci koji su nestali, žrtve su propusta u odgoju ili čak magije, spiritizma i sotonizma“, reče on. Da točno je da se djeca već od najranije dobi iniciraju u duhovne svjetove sasvim suprotne Duhu Isusa Krista. U tom mraku gazda je „Herodov duh“ smrti. Kad to kažem ne mislim da duh mrtvoga Heroda lunja naokolo, (to bi teološki bilo pogrešno) već na zloduha koji ga je nadahnjivao i vodio, a to sada nastavlja činiti, samo s drugim marionetama.

Sjeća li se tko prijedloga nekih saborskih zastupnika od prije koju godinu da se vještice i vračevi oporezuju? Zvuči potpuno nevjerojatno ali se ne bih iznenadio da ponovo dođe u saborsku proceduru jer je netko „znanstveno“ utvrdio da je to najbolji lijek protiv sive ekonomije. Oporezovati ih, dozvoliti im da zagađuju duhovne prostore i u prerane mladenačke smrti odvode hrvatsku djecu, a od novca prikupljenog na takav način, vlasti će valjda izgraditi lokalni vrtić ili školu?! Kakav apsurd! Bilo bi to isto kao sagraditi ih na deponiju nuklearnog otpada. Što bi uslijedilo? Ništa dobro, nerazjašnjene bolesti i smrti ali to vladajući ne bi dovodili u vezu jer to nije „znanstveno“ dokazivo, to je srednji vijek.

„Herodov duh“ još uvijek opsjeda Lijepu Našu. Ali postoji način da ga se oslobodimo. Novorođeni Kralj je došao i zato da pouči kako se to radi: „Rod se đavolski izgoni samo molitvom i postom!“

Post je objavljen 06.01.2013. u 23:36 sati.