Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogdogg

Marketing

Marvin Gaye i gospođica jones

Antologijska urbana legenda o missis Jones kaže da ju je najstrastvenije opjevao upravo mr.Gaye. Kada ga slušate kako strastveno nariče o toj gospođici Jones, možete samo zamisliti njezin izgled.

I Marvin...i gospođica Jones oni...
znaju da to nije u redu ali ...
ipak se sastaju svakog jutra
u tom Caffeu u 6.30...
Na kraju se razilaze...
Svako svojim putem
Marvin i gospođica Jones...

Marvin Pentz Gay Jr. rodio se 02.04.1939. u Washington DC-u. Bio je sin propovjednika Bernard J. Taylora. Već kao klinac je rasturao Gospel na misama svojega oca. Solo karijeru započeo je tako da je dodao slovo E na kraj svoga prezimena iz razumljivih razloga (tada). Vrhuncem njegove karijere smatra se 1971. i album "What s goin on". Kasnija eksperimentiranja sa novim formama soula i famozna "Sexual healing", ostavljaju platformu za kasniji r n b, rap i soul fusion.

Nažalost u osamdesetima Marvin počinje upadati u psihotična i paranoična stanja. Zatvara se u kuću sa brdo PCP-a i oružja. Takav često ulazi u svađe sa ukućanima, a naročito sa ocem Bernardom J. Taylorom. Prvoga aprila 1983., Marvinov otac je uslijed svađe, navodno, uzeo bibliju u ruke, pročitao odlomak te je pištoljem upucao svog sina sa 3 hica za što je na kraju odležao 6 godina. Uvjeren sam da se Spike Lee u filmu "Jungle Fever" referira upravo na taj događaj.

Tako je stradao Mr.Marvin Gaye, a gospođica Jones...nju su isto tako interpretirali mnogi. O njoj su pjevali i Sinatra i Amy Winehouse i Robbie Williams i tko sve ne?
Ako je vjerovati Clashu, gospođica Jones se zove Janie
Svima svaka čast, ali ja nikada nisam čuo lošu pjesmu o gospođici Jones...



Izvori: Wikipedia
Me & Missis Jones-Marvin Gaye
Janie Jones-The Clash




Post je objavljen 26.11.2012. u 01:03 sati.