Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sekasmith2

Marketing

Bankice

Sanjinu mamu smo pokopali skoro bu šest meseci. Uglavnom, da bi poplaćala sve kaj je morala, Sanja je prodala mamin stan i to u roku od tri dana, bez posrednika. Koji je kužil (moja prva suseda) da je Sanji frka pa počel/a ucjenjivati.
 
Sad se novi vlasnici, koji su srećom normalni ljudi s kojima se da razgovarati, svako malo javljaju Sanji da dobivaju opomene za neplaćene račune.
 
Sanja sela i zove Gracko stambeno-komunalno. Kad je po uputama koje je dobivala, nazvala 20-i broj telefona, veli žena ovak:
 
Ja vam vjerujem da su računi plaćeni, ali eto iz siječnja 2011. (dvijetisućejedanajste) nemate plaćenu zbirnu uplatnicu (ono, pričuva, vode slivne, vode koje ne teku, smeće, odvoz smeća krupnog sitnog bla bla). Veli Sanja: Glečte, uplatnica je pred menom, mama je tad još bila tolko prisebna, piše lepo da je plaćeno u Konzumu, 17. siječnja 2011.
 
Veli žena: Da znate kolko mi s Konzumom imamo problema, ne bi vi verovali. Njihove uplate mi opće ne dobivamo. Imate li uz taj papirić i ispis s blagajne, znate ono, jedan Čarli, pol kruha i dva jogurta + uplata za GSK.
 
Sanja se kiselo nasmiješi, veli - nemam.
 
Žena veli – to bute, sori, morali platiti ponovno jer nama nije proslijeđeno.
 
Odlično, veli Sanja, a kaj je s onim kaj sam platila 21. 5. ove godine, u ZAP-u?
 
Ah, veli, to još nismo proknjižili.
 
Ma odlično.
 
Nemam komentara, al smo zato ispucale sve poznate psovke. Pa me pitaju u Zagrebačkoj banci zakaj ne plaćam račune prek interneta. Nema šanse. Vama bu opal sistem il bu ga pojela neka bakterija ili ameba, pa bute mi za pet let rekli da nisam niš platila. Da ovak moram hodati, veliju. How yes no, little duck, hodala bum od Savske do Plinare u Radničkoj i Poštanske banke za platit Beeeenet s kojeg se usput budi rečeno, treba skinut, sve su gori.
 
Klinci su kupili mobače na pretplatu. Koma. Mislim nije koma nego teški zajeb. Opće nismo shvatili kolko bum plaćala, ne veliju ti sve. Bili su jeftini, jedan 200 kn, drugi kunu jednu. A još je gadnije kaj te iste račune nemreš nigdi platiti bez naknade. Nego 2 kn po računu. Što je 4 kn mjesečno. Ak otvoriš trajni nalog u banki zagrebačkoj, to je 25 kn i još mjesečno dodatno 2 kn.
 
Ne dam! Zračunala sam, ne isplati se do isteka dve godine. A nek otvorim trajni nalog - onda mi nebuju zatvorili račun, pak bu nekaj tražili pa bum još i za održavanje računa platila naknadu kak je Sanja, kad je zamrznula račun, za 2 godine dobila da plati 140 kn, haloooo??? Banke moraju od nečega živit? E pa mora i raja. Da mi plaća nije tak bijedna, tražila bih isplatu na ruke, ko što smo nekad dobivali. Ovak sam se uvaljala u minus jer tak to život donese, pa se ti vadi kak znaš, dok ne dođe ekipa na ovrhu. Vrlo aktivna ovih dana. Ovršna ekipa.
Sad idem pojest celu čokoladu. Kupljenu na sniženju. S lešnjakima.

Post je objavljen 25.11.2012. u 13:54 sati.