Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

The Walking Dead S03E01 - Seed

Image Hosted by ImageShack.us

Ocjena epizode: 5 / 5 thumbup

Početkom ove godine svjedočili smo kraju druge sezone, a odmah potom najavljena je treća sezona za koju je rečeno da će se prikazivati na jesen, što se i dogodilo.
Pred nama je treća sezona popularne i kvalitetne serija The Walking Dead, koja se odmah nastavlja na događaje iz druge sezone. Za one koji nisu upoznati sa raspletom, Rick i njegov tim napustio je zapaljenu farmu i krenuo živjeti na 'on the road' način. Napokon pronalaze sigurno utočište za grupu i za trudnu Lori, a kako je to utočište prepunjeno zombijima, Rick mora donijeti neke odluke koje će grupu dovesti u potencijalnu opasnost...

Image Hosted by ImageShack.us

Treća sezona je startala odlično. Čak štoviše, mogu reći da mi je ovo najbolja epizoda dosad u cijeloj seriji. Bez ikakvog pretjerivanja, nakon solidne druge sezone dobiti ovakvo nešto je u najmanju ruku iznenađujuće. Hrpa dinamike, akcije, nekoliko odvojenih minuta za odnose među likovima je koncept koji je nadmašio sva moja očekivanja. Čista petica je zaslužena.
Mjesto radnje koje će nas pratiti vjerojatno kroz većinu sezone je zatvor, a koliko sam čuo, radnja direktno pokušava pratiti radnju iz stripa, pa se nadam da će se kreatori potruditi što više akcije naći na ovako interesantnom mjestu zbivanja. S druge strane, imamo i onu 'drugu' ekipu, a to je Andrea sa misterioznom crnkinjom, koju smo mogli vidjeti i u najavljujućem traileru za treću sezonu. Novi lik dosta obećava i ne vjerujem da će nam ponuditi manje akcije od one veće ekipe.
Kako sam rekao, skoro u svakom trenutku možemo nazočiti ubijanju zombija, što je ustvari jako dobro, jer sa trećom sezonom kao da se naglo promijenio odnos prema pravljenju serije i iskreno se nadam da će se koljačina nastaviti u ovakvom tempu. Kraj ove epizode to i daje za naslutiti.
Iskrena preporuka za treću sezonu, ako još niste počeli gledati ovu seriju, svakako krenite od nule, jer vam ovako ništa neće biti jasno.



Post je objavljen 16.10.2012. u 13:48 sati.