Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sonustranuogledala

Marketing

Rastvarači ega

Svi mi imamo ego i iluzorno je pomalo glupo ocekivati da on nestane, po mom mišljenu. Nekako mi se čini da je jedino moguće biti ga svjestan i uskladno tome birati da ne djelujemo iz ega.

Jedna prijateljica s kojom sam se često družila, dok sam se intenzivno bavila outdoor aktivnostima, jednom mi je rekla: "Volim biti u prirodi, jer me ona prihvaća onakvu kakva jesam. Rastače moj oklop obrane od svijeta. Dopušta mi sve, al ne prašta nadobudnost,. Ona je moj rastvarač ega. "

Priroda zaista je rastvarač ega, samo takav, svima nama. No svi u svojim životima imamo i razne druge rastvarače ega. Najjači rastvarači su nam partneri i bliski ljudi, jer funkcionirjau kao naša savršena ogledala. Knjiga "Voljeti se otvorenih očiju" kaže: "Ljudi stupaju u vezi i prekidaju veze iz potpuno istog razloga." I to je točno, jer

T1 je bio ne samo moje savrešno ogledalo, nego moj najjači rastvarač ega. T1 je bio kao moj blizanac samo u muškom tijelu. Oni elementi njegovog karaktera koji su me najviše frustrirali kod njega, bili su upravo oni elementi koje i sama utjelovljujem, al ih nisam mogla sagledat s obje strane, niti sam mogla sagledat kako utječu na ljude oko mene, dok nisu počeli utjecati na mene. Dok nisam dobila direktno iskustvo same sebe.

Bila sam ljuta na T1, a ja se rijetko ljutim dugo. Nakon ljutnje slijedila je praznina, pa bijes, pa ljutnja na samu sebe, a onda mir.. mir i spoznaja ogoljelosti pred samom sobom, ogoljelost jednog dijela mog ega koji se rastvorio.

Rekla bih da je ovo zadnji post o T1.

Ovaj blog sam počela pisati, jer mi je bilo baš teško se suočiti s tim odnosom i svim čemu je taj odnos predhodio. Svaki post koji sam napisala nisam znala na što će ispasti dok ga nisam završila, niti sam znala o čemu će biti. Samo sam pustila prste da šaraju po tipkovnici, brisala prepravljala i pustila da izađe ono što ima taj tren za izaći.

Uslijed svega toga izašao je i ovaj post o rastvaraču ega i to je napokon moja spoznaja T-ove1. uloge u mom života,.. mog suočavanja sa svim dijelovima mog bića.. i onima koji jmi se sviđaju i onima koji mi se ne sviđaju i koje ne želim vidjeti...

Taj odnos mi je bio iznimno težak, što zbog samog odnosa, a što zbog svih stvari koje su slijedile iz tog odnosa...no ovo je jedan od odnosa na kojem sam iznimno zahvalna.. jer me približio nečem što nisam ni znala da postoji.


Post je objavljen 08.10.2012. u 15:08 sati.