Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Biskupijsko hodočašće mladih u Svetište Majke Božje Goričke

U subotu 22. rujna i nedjelju 23. rujna o.g. održano je biskupijsko hodočašće mladih u Svetište Majke Božje Goričke u Batomlju kraj Baške. Polazak je bio u subotu ujutro ispred župne crkve Presvetog Trojstva u Puntu, a put je vodio preko brda: prema vrhu Obzovi (pastirkim stazama), preko brdskog platoa (s kojega se s jedne strane uživa pogledom prema otocima: Rabu, Cresu i Lošinju, a s druge strane prema Bašćanskoj kotlini i Velebitu) sve do vrha iznad Svetišta gdje počinje polagano i strmo spuštanje na odredište.
Cijeli put bio je obogaćen radionicama, razmatranjem Otajstva Svijetla, pjesmom i igrom. Na dolasku dočekao ih je vlč. Marinko Barbiš, rektor svetišta, te su slavili Svetu Misu. Susret je nastavljen uz druženje i pjesmu. Mladi su noćili u prostorima Svetišta.

U nedjelju ujutro povjerenik za mlade vlč. Saša Ilijić predstavio je Pastoralni programa Povjerenstva za mlade u godini Vjere. U ovom dijelu susretu se pridružio i biskup Valter Župan koji je i predslavio svečanu Svetu Misu u Svetištu u konbelebraciji sa vlč. Sašom Ilijićem, vlč. Marinkom Barbišem i biskupovim tajnikom.
U prigodnoj homiliji osvrnuo se na evanđelje i usporedio što znači biti velik u Božjim očima i biti velik u očima ljudi, posebno uzimajući u obzir značaj medija u društvu koji često puta pokazuju lažnu veličinu bilo pojedinih osoba, bilo događaja. Potaknuo je mlade da budu odvažni i hrabro učine preokret u svojim životima izabirujući ono što je vrijedno i veliko u Božjim očima.

Izvor: http://biskupijakrk.hr

Post je objavljen 24.09.2012. u 12:31 sati.