Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/uvngm

Marketing

Godišnja skupština Udruge "UVNGM", 11.8.2011.

Dana 11.08.2012.održali smo godišnju skupštinu naše UDRUGE UVNGM.

Pokušala sam dobiti gradonačelnika g. N.Medića da dođe na skupštinu, ali kao i obično nije se niti javio. Toliko o poštivanju Ustava i Zakona od strane onih koji bi nam trebali biti primjer.

Navesti ću samo nekoliko bitnih točaka o kojima smo raspravljali.

A) mnogi su se tužili da su u Katastru morali potpisati izjavu da svoje putove poklanjaju općini Pašman.

B) Drugi su dobili po 2 uplatnice za plaćanje smeća i poreza, ako su na nekretnini 2 vlasnika.
Rekla sam im da su to mogli riješiti bez plaćanja daljnjih troškova.

C) po ne znam koji puta smo opet zamolili susjede da od 01.06. do 01.10. drže otvorena dvorišta, smatrajući da je to poštenije nego da im neki organ naloži da na svakih 50m naprave ugibalište, radi mimoilažinja, policije, vatrogasaca, hitne pomoći.

D) nije prihvaćen prijedlog predsjednice da se udruga zatvori,jer bilo da podnesemo tužbu protiv općine i Državne uprave….Biograd, bilo da se idemo nagoditi s općinom,imamo kao udruga daleko više šanse nego da to radimo pojedinačno.

E) Zagađivanje uvale Kablin i mora,već je redovito na sjednicama.Nakon naših više od 400 potpisa,poslanih u više ministarstava,na koje je samo inspektorica gđa Markoč odgovorila i to da nije 12 cisterni tog i tog datuma zagadilo okoliš,već je samo 1 osoba taj dan izlila samo3,5 m3 prljave vode.Šta reći?? Rekla sam prisutnima da sam uvrijedila inspektoricu,napisavši joj da ubuduće ne idu u J.K.već na teren,te da sa sobom povedu bilo koga od nas,budući mi više ne odgovara.

F)Budući je istekao rok od 1 godine na koliko je pristao g.Kravarščan ostati na funkciji, to je g.G.Turudić imenovan za v.d.predsjednika N.O.

I ove godine nastavilo se zagađivanje mora i okoliša, čak je narandžasta cisterna istovarena 20-30 m iznad stanice za prihvat otpadnih i sanitarnih voda ravno u grmlje na tuđe zemljište
(ne samo tada i ne samo ona). Cijela okolica grozno smrdi. Uspjela sam od Državne uprave Biograd (i to samo usmeno) dobiti odgovor da su oni dali lokacijsku dozvolu za ovu stanicu,ali ne i uporabnu dozvolu.

20.08.og. u Zadarskom listu izašao je poveći članak o ekološkoj katastrofi u Kablinu. Skrenuti ću pažnju samo na ono što je rekao gradonačelik g.N.Medić. On je rekao novinaru
da to fekalije plivaju po moru,jer ih bacaju s brodova,s jahti,da je to ulje iz brodskih motora, a i da građani na Gladuši imaju septičke jame, pa iz njih cure fekalije.

Na kraju ne manje bitno molim vas platite članarinu na rn.2340009-1110166558 kod Privredne banke,ovako ne možemo raditi, niti ja više mogu financirati udrugu. Hvala.


Predsjednica UVNGM Vlatka Srbić

Post je objavljen 21.09.2012. u 18:01 sati.