Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cerovac

Marketing

Don Ivan Grubišić: Program sam napisao na idejama velikog Gotovca i Supeka

NAKON što ga je jučer zbog "osnivanja političke stranke" suspendirao splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, saborski zastupnik don Ivan Grubišić danas je kazao da se pita je li pravi put onaj kojim je odlučio krenuti prije 50 godina.

"Nakon 50 godina vjernog služenja Crkvi, sada sam ostao malo zabrinut i pred pitanjem: Je li taj put kojim sam odlučio ići prema vlastitoj savjesti, je li to pravi put", kazao je Grubišić te dodao kako nije neosjetljiv na ono što se dogodilo, ali isto tako misli da ima pravo na određene stavove iza kojih stoji njegova savjest.

"Nisam osnovao stranku"

Nakon suspenzije Grubišić ne razmišlja o odlasku iz Sabora. "Ne mogu iznevjeriti 66 tisuća birača koji su prepoznali sadržaj i moj rad te mi dali povjerenje. U Saboru nisam radi sebe, nego radi onih koji su prepoznali program i moju osobu", rekao je Grubišić u emisiji Hrvatska uživo te dodao da mu je drago što je do toga došlo, jer tvrdi da je pod sankcijama već 13 godina.

Objasnio je kako je došlo do suspenzije. "Bio sam na jednom razgovoru. Biskup je iznio svoje stavove, a ja sam iznio svoje, ali tu je došlo do jednoga nesporazuma oko merituma stvari. Stojim na stajalištu, i to je istina koju dokazujem svojim postupcima, da nisam osnovao nikakvu političku stranku. To namjerno nisam htio", rekao je Grubišić i dodao da će se u udruzi ću se baviti nestranačkom politikom.

"50 godina svećeništva sam djelovao politički"

"Građanski vid politike je ono što prožima cijeli život. Smatram da sam 50 godina svećeništva djelovao politički. Jer je politika sve što radiš za opće dobro", kazao je Grubišić te dodao kako svatko tko može u ovoj situaciji mora pomoći u izvlačenju Hrvatske iz krize.

"Ja sam kao učenik velikog Gotovca i Supeka, na njihovim idejama i idejama hrvatske akademske udruge, došao do programa koji bi nas mogao izvući iz krize od tri do pet godina", kazao je Grubišić te dodao kako nikome ne bi savjetovao put kojim je pošao, jer je to "jedan od najtežih puteva".



uz obljetnicu rođenja Vlade Gotovca prenašamo iz Indexa od 5.1.2012.

Post je objavljen 18.09.2012. u 18:39 sati.