Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Dužnosnici Svete Stolice o Papinu putu u Libanon

Kao vjerski poglavar, Papa dolazi potvrditi svoju braću u vjeri u Isusa Krista i želi pozvati sve muškarce i žene dobre volje da vjera nikada ne bude razlogom rata i podjela - Nema trajnog mira bez rješenja palestinskoga pitanja

Pariz, Vatikan, (IKA) – Različitost nije opasnost nego bogatstvo a suživot nije utopija, istaknuo je kardinal Jean-Louis Tauran, predsjednik Papinskoga vijeća za međureligijski dijalog, govoreći o Papinu putovanju u Libanon. Papa će sve pozvati na dijalog i zajedništvo, a zapravo to i je Libanon: muslimani, kršćani i druzi idu u zajedničke škole, imaju iste nastavnike i obrazovanje, a to se po svaku cijenu mora očuvati – istaknuo je kardinal Tauran, a prenosi Radio Vatikan.
Govoreći o izazovima putovanja Benedikta XVI. u Libanon, u svjetlu nesigurnosti u Egiptu, napetostima između Izraela i Irana, stanja u Siriji, državni tajnik Svete Stolice kardinal Bertone je istaknuo i važnost palestinskoga pitanja. To pitanje nije ni nakon mnogo godina našlo pravo rješenje, premda postoje djelomični pozitivni sporazumi, rekao je kardinal u razgovoru za francuski dnevnik Le Figaro. Trajni mir se ne može postići ako se ne riješe problemi. Najveći je izazov da se uz potporu međunarodne zajednice, koja je suodgovorna, nađe prihvatljivo rješenje za sve – kazao je kardinal dodajući:
Papina je prisutnost poziv svim odgovornima na Bliskom istoku i u međunarodnoj zajednici da se snažno zauzmu za pravedno i održivo rješenje za Bliski istok. Papa Benedikt XVI. zacijelo ne želi biti politički vođa. Kao vjerski poglavar, on dolazi potvrditi svoju braću u vjeri u Isusa Krista i želi pozvati sve muškarce i žene dobre volje da vjera nikada ne bude razlogom rata i podjela. Papa će nastojati dirnuti srca svih da se stanje promijeni – zaključio je kardinal Bertone.

Post je objavljen 14.09.2012. u 16:13 sati.