Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Airborne (2012)




Sve u svemu: 1,5 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

U Velikoj Britaniji vlada oluja epskih razmjera i zaustavljen je zračni promet. Međutim, zadnji dogovoreni let je poletio, a nedugo nakon toga putnici koji se nalaze u tom zrakoplovu počinju nestajati. Na preostalim putnicima je da otkriju tko ili što je iza svega toga prije nego i oni sami nestanu...

Image Hosted by ImageShack.us

Dok su mi europski horrori u velikom broju slučajeva usadili pozitivne dojmove, jasna je stvar da će uvijek postojati oni koji su zbog niskog budžeta ili zbog nekih drugih aspekata jednostavno podbacili ili su ispali totalni promašaj. Britanci su nam pripremili Airborne, film koji se bavi dosta klaustrofobičnom radnjom, ona je većinom smještena u zrakoplovu, tj. u nekakvoj prostoriji koja liči na njega. Okupilo se nekoliko likova koji zbog različitih interesa putuju u obećanu zemlju, a netko ili nešto uzrokuje njihove smrti. Na prvu ruku radnja djeluje nekako prožvakano, a i na drugu. Kada gledate ovaj film (a iskreno vam preporučam da nikada to ne radite) cijelo vrijeme imate dojam da je sve krivo. Pošlo je loše od samog početka, od glupog navještaja oluje do uzroka smrti svih putnika. Kod svih poslova ekipe koja je radila film jasno se vidi da nedostaje iskustva, a nažalost i znanja te smo na kraju dobili jako slab i prilično glup film. Apsolutno ništa u filmu nisam našao kao svjetlu točku, ali opet, nije zaslužio najgoru ocjenu jer se vidi određen trud uz niži budžet, tako da su barem neki dijelovi ispali barem mrvicu bolji nego ostatak filma.

Image Hosted by ImageShack.us

Scenarij je najslabija karika cjelokupnog projekta. Priča je sama po sebi nekako nedovršena i nije me uspjela zainteresirati, makar iskreno nisam očekivao što se zapravo krije iza cijele katastrofe koja je nastala tokom leta. Dijalozi koji su dodijeljeni su tako očajno osmišljeni, da bi čak i dobrom glumcu ovo stajalo jako loše. Puno nepotrebnih priča, neorganiziranih raspodjela scena, kadrovi su u velikom broju slučajeva loši, a kvaliteta videa također nije na nivou.
Kad govorimo o glumi, tu se također nema lijepoga za reći. Ustvari, kada glumac dobije loše napisan scenarij i slabo podijeljen slijed gesti i situacija, jedino što glumac može odraditi je barem nekako taj loš rukopis izvesti na bolje. Ovdje se to nažalost nije dogodilo, umjesto toga dobili smo previše loših situacija koje su toliko jadne da mogu postati i smiješne. Gledatelj se izgubi gledajući ovaj film jer jednostavno vam više ne postane bitno ono što je glavni pokretač loših događaja, već se toliko iznenadite povećom količinom sranja kojeg su glumci izgovorili i napravili. Jednostavno jako loše. Uloge su također jako slabe, od nekakvih mačo vojnika koje razoruža običan plaćenik, do smiješne pijanice pa do ljubavnog para koji je jako iritantan, do površne Gemme Atkinson...Gemma, rađe se drži modelinga.




2012. nam je zasad uglavnom ponudila slabe filmove, nadam se da će se to do kraja godine promijeniti nabolje sa nekim kvalitetnijim horrorima. Vidio sam da ih je ove godine izašlo poprilično puno, ali su toliko loše primljeni od strane kritike i publike da se jednostavno neću upuštati u gledanje istih. Iskreno, ne znam što me je natjeralo da pogledam ovaj uradak, ali očito sam dosta tolerantan. Airborne je film kojega nikome ne preporučam.

Post je objavljen 19.09.2012. u 18:17 sati.