Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teobaldinteatar

Marketing

"ŠTO SI U KAVU STAVILA"




Photobucket



Photobucket



Jednom se dogodilo - za dlaku sam izbjegla katastrofu na cesti. Parkirala sam se sa strane, ugasila motor i naslonila glavu na upravljač. Kada sam konačno došla k sebi, krenula sam dalje. Razmišljala sam o tome što se sve moglo dogoditi, ali srećom nije. Upalila sam radio, ne bih li prestala razmišljati o tome. Na radiju je zasvirala pjesma „Što si u kavu stavila“. Preplavio me bio osjećaj velike sreće što sam izbjegla katastrofu. Odjednom mi je i ta pjesmica bila lijepa. Upamtila sam taj filing.
Otada, kada god sam u nekoj frci, kada me uhvati strah, u sebi zapjevušim tu pjesmicu, vjerujući da će mi ona donijeti sreću, da će sve biti u redu.

Svaki put kada sam kod svoje prijateljice L, kada zajedno izlazimo iz njezinoga stana, ona treba samo zaključati vrata, ali se uvijek vrati na trenutak unutra, a mene zamoli da pričekam. Jednom su vrata ostala odškrinuta i ja u špiglu kod vrata u predsoblju vidim ona radi neke čudne pokrete… par koraka sim, par tam… lijevo, desno… Pitala sam ju što radi to. Onda mi je priznala - ima pločice na podu u predsoblju… pri izlasku na neke smije stati na neke ne, jer ako stane, dogoditi će se nešto ružno, na neke mora stati dvaput… pa se vratiti, pa… uglavnom ima ritual koji mora napraviti pri izlasku iz stana, inače ako to ne napravi, bolje da ne izlazi…

E, ali nije ludostima kraj, baš neki dan, požali mi se kolegica M. da si mora kupiti novi novčanik.
- Pa, zar si nisi nedavno kupila?
- Ma jesam, ali cijeli se ofucao, počeo je pucati sa strane. i pokaže mi. Vidim, novčanik debeo, jedva ga zatvara, ali ne debeo od novaca, nego pun računa iz dućana.
- A da baciš sve te račune? - kažem joj ja.
- Ne mogu, imam strah da ako ih bacim da će mi se nešto ružno dogoditi...
- Ali što ćeš kada više ne bude niti malo mjesta?
- Ma bacim ih ja ponekad, ali ne mogu uvijek, to mora biti dan kada se osjećam jako, jako dobro... kada uspijem samu sebe uvjeriti da mi se ništa ružno neće dogoditi ako ih bacim…
- O bože, s kim se ja družim!, pomislim… a onda se sjetim: ŠTO SI U KAVU STAVILA…



Photobucket



bec



Photobucket




Post je objavljen 02.09.2012. u 10:30 sati.