Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/samoanestezija

Marketing

oslonac

Što je važno u životu? Što je važno meni u mom životu?? Da li je ono što je meni bitno bitno i drugima? Khm, pa i nije. I učim da se nosim sa time. Svi smo različiti, i dobro je da je tako. Ali, svi imamo neke svoje sitne radosti, velike sreće, mala nezadovoljstva i teške nesreće.I boli. I radosti.

Kako vrijeme protiče u mom životu sve više dajem prednost samom Životu. Namjerno ga pišem sa velikim Ž. Jer to Život i jeste. Sve boli i patnje, a ne samo radosti i prijatnosti. I mora bit i plime i osjeke, i dana i noći, i Sunca i kiše, i smjeha i suza... Bitno je u svemu tome sačuvati sebe.

Ali, prije nego što se odvažimo da sačuvamo sebe, potrebno je pronaći sebe. Zavoljeti sebe baš takvu kakva jesam. Druge mene nema:) I na tim temeljima raditi i graditi bolje Ja.

Trebale su godine.Ma što godine? Trebale su mi decenije da sebe prihvatim i da počnem da se volim. I osjećam tu dubinu upravo sada. Osjećam da sam stala na svoje noge i kao malo dijete da počinjem da hodam i trčim, a ne samo da puzam.

No, još uvijek mi je potreban neki oslonac. Odabrala sam da mi taj oslonac bude lijepa literatura, inspirativna muzika, priroda, dragi ljudi... a prije svega pozitivne misli. I zato stalno čeprkam po netu i tražim razne afirmacije. Evo jedne koja mi je razgalila dan!Post je objavljen 10.08.2012. u 09:03 sati.