Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/infiltration

Marketing

Otok Smokvica (The island of Smokvica)

Smokvica je otočić u Jadranskom moru, oko 300 m od obale kod Primoštena. Približno je kružnog oblika, oko 250m u promjeru. Navodno je u privatnom vlasništvu, no kao i obično mi smo samo fotografirali napušteni vojni objekat i udaljili se.

Ploveći Jadranom, par puta prošli smo brodom pored toga otoka sa južne strane i po izgledu zaključili da je napušten te smo odlučili baciti oko na bunkere koje se nalaze na njemu. No njegova sjeverna strana nešto je u potpunosti suprotno, mali raj na zemlji...

Zanimljivo je kako je u unutrašnjosti bunkera koji se sastojao od 4 topovska položaja aktivna struja. Moram priznati da jos nisam imao prilikom šetati bunkerom sa upaljenom rasvjetom...

ENGLISH VERSION OF TEXT:

Smokvica is a small "private" island in the Adriatic sea, around 300m from the coast of Primošten. It's about 250m in length and a nearly circular in shape. We had driven a few times near this island and always thought it was abandoned, but after going to the northern side of the island it's a completely different story, a small heaven on earth!

It was interesting to walk through the bunkers with the lights and power still running, we went through a lot of bunkers but this was a really bizarre experience.






























Post je objavljen 06.08.2012. u 17:57 sati.