Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/preteznosuncano

Marketing

Bube su u glavi

"Trik u letenju je da se baciš na zemlju i promašiš…"

Tako bi otprilike definirala moju životnu priču. Ona famozna klasika - prosječna ženska bez nekog famoznog izgleda, sa nekim iole normalnim poslom (pod "normalnim" želim reć zadovoljavajućim), na pragu tridesete, singl, život sa starcima i kućnim ljubimcima - dakle sve nekako "obično" bi rekli. Nikad neke ozbiljnije veze, a bome ni nekih normalnijih likova u mom životu (znam, da se čovjek zapita), sfrustrirana i naporna sama sebi... Budimo realni, tipična ženska priča.

Sve bi to bilo sasvim normalno da se tu negdje ne upetljaju starci sa nekim svojim "željama" tipa unuk/unuka i onim standardnim pričama na koje ih OBAVEZNO navuku susjede ili neki klinac na cesti. Ono uobičajeno "kad se ti misliš udat" više ni ne brojim, nego me više diraju one bapske priče tipa "joj jadna, pa sad će 30 a nema ni muža ni djeteta, pa sad je već stara cura i njen je život izgubljen". Ok, kaj je s tim izjavama? Kakvo gubljenje života? To kaj se ne sexam jednom tjedno, da ne velim mjesečno je moj izbor, a frajera na jednu noć ne trebam (zapravo lažem, kad ga trebam nađem ga - bar to nije problem).

Frendica brije o nekoj vječnoj bezuvjetnoj ljubavi kako ju muči kemija koju nemre nać sa frajerima, pa bar da lik zna nekaj delat po kući (pa bar da zna šarafit i betonirat) ili da je neki inženjer arhitekture/građevine ili nekog trećeg sranja. Iskreno, ne vidim poantu u definiranju "idealnog savršenog muškarca" kad jednostavno idealnog a ni savršenog nema. Ok, barem savršenog po tim definicijama.

Da sad ne pričam kakve sam sve frajere u životu imala - od onih macho frajera kojem se u očima vidi da bi pojebo i muhu u letu, pa do onih "nerdy" tipova kojima su samo falile naočalice na nosu ko u onim američkim filmovima. Nema kaj nisam doživila od muškarca od prekidanja veze preko sms-a, preko pičkaranja i fizičkih obračuna šamarima, pa do jednostavnog nejavljanja po par mjeseci i kad se konačno javio, očekivao je da ćemo "nastavit tamo gdje smo stali" (dok je on u međuvremenu kroz krevet provukao nekoliko žena)... Nisam, naglašavam, manekenske ljepote, ha imam i šlaufić na trbuhu, putena ljepota bi to nazvali (sva sam "prirodna" s ponosom mogu reći) ali imam i zaista visok prag tolerancije za svaku osobu koja uđe u moj život i dajem im svima jednake šanse. Kako će ih iskoristit - to je drugi par rukava!

Ne tako davno mi se dogodio jedan frajer koji je bio samohrani otac dvije curke (postao je tata sa 18) i koji je bio preeeedivno slatkorječiv... Ah, pala sam ko kruška na te divne riječi i zanemarujući izgled upustila se u avanturu. Dakle, po dobrom muškom običaju - nakon sexa se nije javljao dobra 2 mjeseca, a ja sam si naravno po glavi motala kaj sam krivo napravila. Nakon kaj se javio sa 2 mjeseca zakašnjenja i dalje je drobio kako sam ja jedina žena za njega. Ja sam nastavila naravno dalje, al on se stalno javljao pomalo sa tim "pikanjem" kako stalno misli na mene i slična sranja, dok mu ja nisam rekla da imam nekog novog u svom životu koji me voli zbog mene same (to doduše nije istina, al sam smatrala da će tako prestat drobit). Na tu moju konstataciju je lik poludio i mrtav-hladan reko da to sigurno neće funkcionirat jer me nitko ne voli nit želi kao on - i tu mi se upalila NAPOKON lampica. Pa hej, nisam ja ničem bila kriva kaj se on nije javio, nego je on jednostavno kreten koji voli drugima nabit osjećaj krivnje i ima frigidnu žensku pored sebe... Muškarci koji čitate - žao mi je kaj zvučim plitko, ali na žalost, većini je ego kat niže, pa sam mu rekla  da se jebe i da je imao priliku koju nije znao iskoristit, a svoje opsesije nek liječi kod psihijatra i na kraju da ima malog koji ne šljaka onako kako se njime hvali... Ostalo je povijest - ja sam se odjednom osjećala slobodnije i zadovoljnije sa nekoliko kila manje na plećima - jer u želji da se nekome ne zamjerim sam si nakopala hrpetinu problema.

Koja je poanta ovog svega? Samo olakšanje meni samoj i ako se netko poistovjeti u mojoj priči da zna da nije sam/sama, jer moram naglasit kako muškarci mogu biti "šovinističke svinje" tako i žene mogu biti "hladnokrvne kučke" i to je činjenica, a sad me prozovite sexistom ili kako god.

Budite svoji i uživajte u životu punim plućima.... ;))))


Post je objavljen 02.08.2012. u 10:07 sati.