Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Neznalice...


 


Neznalice...


tisak Jutros sam se probudila s Colonijom. Indirom Vladić pjevačicom i njenom izvedbom pjesme;- Deža vu. Meni u memoriji, Deja vu= Deža vi. Tko hebe francuski. Tko hebe Indirino neznanje. Često se pitam; tko hebe hrvatske neznalice?


mostina Dubrovčani se bune zbog najave ratifikacije u Saboru sporazuma o granici s BiH. Tvrde kako je riječ o veleizdaji i predaji BiH teritorije Malog i Velog škoja, otočića u Malostonskom zaljevu. Kad je 99.-te dr. Franjo Tuđman potvrdio taj sporazum Dubrovčani su šutjeli kao i svi drugi koji danas ostaju bez posla tražeći pomoć, zaboravljajući na svoju šutnju dok su im radne kolege u susjedstvu gubile radno mjesto. Nisu znali, nisu htjeli znati što se to događa drugima...Čak ne znaju kako i zašto su još 90.-tih neki domoljubi na slobodarskom Visu skinuli kamenu gromadu s Titovim riječima:-Tuđe nećemo, svoje ne damo. I da sada vladaju neka druga pravila;-Tuđe hoćemo, svoje dajemo.


Dok se Jug budi s kašnjenem i prijetnjama susjedima iz BiH, prijetnje iz Slovenije kako se neće dopustiti ulazak Hrvatima u EU dok se ne riješe sporne granice na moru i kopnu, te iste dovode do ludila. Neznalice se uvijek oglašavaju u krivo vrijeme. Za pravo vrime one ne znaju. Možda Dodik iz RS tražeći granicu sredinom Save zna koje je vreme. U svakom slučaju vrijeme je krastavaca. I klipova kukuruza za baciti pod kotače „povijesti i hrvatske zbilje“.


Deža vu!- što bi na „engleskom“ rekla Colonija oli Indira Vladić.


 


osvjezenje


Vrijeme, vreme, vrime je kad ne znaš što treba raditi baci koske među gladne.


 




Post je objavljen 02.08.2012. u 12:06 sati.