Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

U krug...

.

krug.brodolom.bazen.bace.bankomat.credo.tuki.hr.jerko.fondizlaz.osvjezenje.paribas.upaljac

U krugu...
fotka Jutros sam se probudila skoro pa nategnuta. Ruke ispred, trake iza, guza utegnuta, pogled naprijed, sise također. Vježbaj mola! Jedan - dva, dva - dva, tri - dva, tri – tri... prolaz u drugi krug (?). Do devetog kruga nije daleko.
google Oguglagala sam na stanje u kojem sam. Za druge ne znam & nije me briga. Svatko je dobio što je tražio osim onih koji vjeruju da će im šetnja donijeti željeno.
Ne/radnici „Dine“ šetaju krčkim mostom u krug. Ljudi iz kaštelanskih plastenika kruže na prilazima aerodromu Resnik, cementaši i zeleni splitskom Rivom te na ulazu u cementaru „Cemex“ u Kaštel Sućurcu, Dalvinovci u Sjevernoj Luci, od sutra će vlasnici bez/vrijed/nos/nih papira investicijskih fondova zvučnog imena ST Golobal Equity & ST Cash, ST Balanced, ST Bond, kružiti oko propalog „ST investa“ do jučer uspješnog vlasnika Tomislava Tukića. Mene, Tukicu, u tom društvu nitko neće vidjeti. Nisam zelena, a niti sam imala para za ulaganje u papire, a još manje sam vjerovala u neke nove ala Paribas fondove na ovim prostorima.
Za šetnju u krug nemam volju. A pogotovu devet krugova...
Za mene nije problem što se vrtimo u krug, problem je što ne vidim one koji su u stanju izaći iz njega. Siromah se obogati preko noći, danju izgubi sve. Pošteno ili nepošteno, svejedno.
Ja, Tukica priznajem, ne poznajem uspješnog Hrvata ili Hrvaticu. Ne znam ni što je to uspjeh. Četiri boda na Euru 12., 20 milijuna kuna u kešu, pad presude od četiri godine zatvora za privredni kriminal, preživljavanje sedam do jedanaest mjeseci bez plaće, sponzorske sise od 250 ml, skrivene slike Vlahe Bukovca i satovi kod jarana, kruna Missice, zvati se; Ava, Nives, Modni mačak, Svilan, Šelebaj, biti Rudan ili Šalković, biti Mehunica, Sopekica, Pokosica, biti homofob...(?). Ne znam...
Htjela ili ne u začaranom sam krugu...

smijeh Vrijeme, vreme, vrime je odluka; čist zrak & prazan džep ili posao...
Zeleni su se odlučili za ili...

.






Post je objavljen 17.06.2012. u 10:55 sati.