Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Komiža...

.

komiza  pan.Villa Lukrija.sl.5 krevet.komiza plaza.GEEF.plaza 50 m.komiza uvecer.stiniva.pogled.grill.riba
Komiža...
nives8

Jutros sam se probudila s rukama oslonjenim na ponistru s pogledom na Šoltu. S ponistre se vidi i Broč i Vis...i tamo daleko Italija. Tako blizu i tako daleko. Trajekti su skuplji 20 %. Talijani su skoro do jučer mučali. Nitko da se javi za rezervaciju dva apartmana moga Tukca u Komiži. Da ne lažem, sinoć su se prvi javili. Poznaju Komižu, znaju Split, Zadar kao svoj džep. Došli bi; On, Ona, kraljica Majka - punica, dvoje djece, mali džuksi s pedigreom. S njima brdo tjestenine, njihova voda, vino, oprema za ronjenje...Što ćeš?.. Obično travaricu, pa onda crnjak s Biševa, Biševski plavac. Nešto za baciti na gradele. Fete lice, gofa oli nešto od janjeta s pašnjaka s Peca poviše Komiže. Lito, ljeto, leto je vrijeme, vreme, vrime kada su ljudi samo Gosti, sa velikim G. Ni Hrvati, ni Srbi, ni Bosanci, Talijani, pederi, ekolozi..., nisu mi napeti, samo gosti.
Dođi, vidi & plati...
- Budi pametan, što bi rekao moj sarajevski jaran, Šuki.
Danas, sutra, moramo biti pametni. Jučerašnja pamet na ovim temperaturama ne vrijedi. Kvarna je. Probajte s ledom...
Hrvatska drži do leda. Kolektivni ugovori o radu javnih i državnih zaposlenika su u debelom ledu. Nitko nema hrabrosti staviti nježnik na led i otopiti ga, a koji je trebao HDZ-u donijeti vječiti mir i vladavinu. Svaka izgledna promjena poput pokušaja zelene Holy završava neuspjehom. Ledeno doba se nastavlja...Čačić na ledu...do kada?
Nastavlja se i potraga za gostima. Mail za mail-om... (komiza.lukrija@yahoo.com, www.dalmacija.net/komiza/lukrija)
Dragi Gosti, dođite, nitko Vas neće hebati kao mi. Dođite dragi naši susjedi, Talijani bez obzira što ćemo vam danas/sutra uraditi.
Templuz Go, go, gol...makar na našoj nudi plaži FKK-a Templuz, tik do Komiže.


Vrijeme, vreme, vrime je razmišljanja o odmoru. Odluku prepustite partneru...




Post je objavljen 13.06.2012. u 12:18 sati.