Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nestosekuha

Marketing

Ciganski odrezak

Ovaj super recept stiže s Coolinarike, evo linka ovdje
Pravila sam to jedne nedjelje kad mi je pukao film od non-stop pohanja. Pravi je zimski...i mogla bih to raditi ove nedjelje ponovo...
Ovo je jedan od odnih recepata kojeg slobodno prilagođavate sebi i svojim ukućanima, a da pri tom ne pogriješite. Ja sam smanjila češnjak, povećala kisele krastavce...Ne, nije komplicirano. Kad ga krenete praviti shvatit ćete što sam mislila pod "prilagođavate".
Treba vam:
4 svinjska odreska iliti šnicla
10 dkg slanine
1 manja glavica luka
1 manja paprika
1 češanj češnjaka
3 žlice ajvara(po želji ljutog)
4-5 kiselih krastavaca
sol
papar
mast

Šnicle lagano istucite, posolite i popaprite pa kratko ispecite na tavi.
Pečene šnicle prebacite na vatrostalnu zdjelu, a na masnoći pržite luk narezan na kockice i crvenu papriku - dok ne omekšaju. Stavite slaninu i pržite dok ne postane hrskava. Dodajte češnjak i kratko ga pržite, ali vrlo kratko da vam ne izgori. Na kraju još umiješajte kisele krastavce i ajvar i sve pržite još minutu, dvije.
Smjesu slažite po odrescima u vatrostalnoj, zaklopite zdjelu i sve smjestite u pećnicu ugrijanu na 180°C cca 45 minuta.





Mene je za prilog inspirirao naš DražeN i njegov davni Rižoto s blitvom, samo sam ja radila rižoto kao i inače.
Moja mama je išla korak dalje. Prvi put je za prilog radila: krumpir u slanoj vodi, domaće njoke (da , sama ih je radila) i žgance.
Kaže da su žganci najbolji izbor...
E pa da- u nedjelju pravim Ciganski odrezak sa žgancima!
Svi ste pozvani!!

Post je objavljen 24.01.2013. u 11:00 sati.